Digidexo.com

Slik finner du ut om du har en sprukket trommehinneEn sprukket trommehinne er ikke en uvanlig hendelse for verken barn eller voksne. En sprukket trommehinnen er bokstavelig talt et hull i trommehinnen (trommehinnen) som oppstår som et resultat av et foregående infeksjon, trauma på innsiden av øret, eller endringer i indre øret trykk. Noe så enkelt som en høy lyd for nær øret eller en vanlig forkjølelse forårsaker øretrompeten dysfunksjon kan føre til en sprukket trommehinne. Hvordan kan du avgjøre om du har en sprukket trommehinne?

Bruksanvisning

Øresmerter kan oppstå med en sprukket trommehinne hvis årsaken er traumatisk. For eksempel forekommer mange brutte trommehinnene som et resultat av en brønn som betyr at forsøk på å fjerne ørevoks med en hårnål eller blekkpenn. Tilfeldigvis setter disse objektene for langt inn i øregangen kan føre til en sprukket trommehinne som kan være ganske ubehagelig, så lytt til din mor og holde skarpe gjenstander ut av øret.

Redusert hørsel kan oppstå som et resultat av en sprukket trommehinne. Trommehinnen bidrar til å konvertere lydbølger til nervesignaler som sendes til hjernen. En sprukket trommehinne er i stand til å effektivt behandle lydbølger.

Vannaktig utflod fra øret som er tidvis blod farget kan ledsage en sprukket trommehinne. Øret infeksjoner forekommer ganske ofte. Væske som har samlet seg bak trommehinnen blir infisert som resulterer i smerter, feber og økt mellomøret press. Av og til mellomøret trykket vil føre til en spontan brudd av trommehinnen slik at den infiserte øret fluid dreneres ut av mellomøret plass. Smerten fra øret infeksjon kan faktisk bedre etter perforeringen oppstår.

Ringing i øret også kjent som tinnitus kan ledsage en sprukket trommehinne.

Trommehinnen er et tynt papir membran som skiller den mellomøret plass fra det ytre øregangen. Et antall skjøre strukturer som er ansvarlige for balanse og hørsel er plassert i mellomøret. En sprukket trommehinne kan indirekte føre til korte episoder med svimmelhet eller vertigo (rom spinning).

Siden mellomøret plass og nese er koblet sammen med den øretrompet blåser nesen etter at du opprettholde en sprukket trommehinne kan opprette en blåser eller plystrende lyd i det berørte øret at noen mennesker finner urovekkende.

Tips og advarsler

  • Hvis du har en sprukket trommehinne er det viktig å ikke sette noe inn i øret
  • Unngå å blåse din støy.
  • Ikke la vann komme inn i øregangen mens du dusjer eller bader.
  • Sprukket trommehinnene vanligvis leges i 6 til 8 uker.
  • Den hørselstap forbundet med en sprukket trommehinne er vanligvis forbigående.