Digidexo.com

Liste over matvarer som renser kolon

Liste over matvarer som renser kolon


God kolon helse er viktig for å opprettholde en sunn kropp. Kolon kan være ansvarlig for mange av kroppens plager, hvis ikke blir ivaretatt. I butikkhyllene, det finnes utallige produkter rettet mot kolon rensing, men de kan være ganske dyre og inneholder tilsetningsstoffer. Spis mat som inneholder mye fiber på en daglig basis for å hjelpe i renselsesprosess.

Helkorn

En diett høy i hele korn naturlig renser din kolon. Brød og korn som har hele korn er logisk sted å starte, men du kan også få hele korn fra havregryn og brun ris. Se etter hvete, havre, lin, kli og rug å få en daglig dose av oppløselig fiber.

Frukt og grønnsaker

Mørkegrønne grønnsaker er høy i klorofyll og har et høyt fiberinnhold. Noen å inkludere i kostholdet ditt er brokkoli, spinat, selleri, romanosalat, og rosenkål. Andre high-fiber grønnsaker inkluderer gulrøtter, rødbeter, mais og squash.

Tilsvarende mange frukter er også gode kilder til fiber. Noen av de beste frukt for fiber er epler, kiwi, avokado, pærer, fersken, mango, papaya og appelsiner. De fleste bær, som jordbær, blåbær og bringebær, inneholder fiber, som gjør tørket frukt. Dadler, rosiner, fiken, svisker og aprikoser er alle gode kilder til fiber.

Nøtter, frø og bønner

Selv om mye fett, nøtter og frø er en god kilde til fiber. Valnøtter, mandler, solsikkefrø, pinjekjerner og linfrø er alle gode valg, som er peanøtter, macadamia nøtter og hasselnøtter. Belgfrukter er også en stor kilde til fiber. Noen high-fiber varianter er kidneybønner, black-eyed peas, gule erter, lima bønner og marinen bønner.

Masse vann

Dehydrering, eller utilstrekkelig vannforbruk, kan føre til toksisitet i tarmer, samt forstoppelse i kroppen din. Du kan høre varierende teorier om hvor mye du skal spise, men en god tommelfingerregel er å ta din totale kroppsvekt, dele den i to og drikke at mange gram vann per dag. For eksempel, hvis du veide 170 pounds, ville du drikke 85 gram vann per dag. Denne mengde må ikke være vann alene. Det kan blandes med urtete eller fortynnet juice. Styr klar av koffeinholdige drikker, på grunn av dehydrerende natur koffein.