Digidexo.com

Leder smerter forårsaket av tannpine

Tannpine

En tannpine er smerter i eller rundt tennene eller jawbones. De viktigste årsakene til tannpine er tannproblemer eller problemer med kjeven. Problemer inkluderer tannkjøtt sykdommer, hulrom, tann roten problemer, infeksjon eller spasmer i kjevemusklene. Med en tilstand som allerede finnes i tyggegummi eller tann, temperatur fra mat eller væske og press fra tygging kan utløse smerten av en tannpine.

Tannpine kan også være forårsaket av Temporo-Mandibular Joint syndrom, også kjent som TMJ. Kjeveleddet er en lidelse forårsaket av traumer til ansiktet som forskyver den øvre og nedre kjeve. Når munnen tygger, trenger musklene ikke justere og kan føre til smerter. Bruxism kan også føre til tannpine. Tilstanden er kjent som sliping av tennene, og kan føre til smerter i tennene og tannkjøttet fra press utøves over natten.

Hode smerter forårsaket av tannpine

Hodepine kan være forårsaket av tannpine som smerte for tann ubehag går gjennom trigeminusnerven. Dette nerve, ifølge Medical News Today, er hodet største sensoriske nerve. Den er oppkalt trigeminusnerven grunn av sin separasjon i tre grener av ansiktet. Grenene er oftalmisk, overkjevens og underkjevens. Som smerter fra en tannpine beveger seg gjennom trigeminusnerven, kan det utløse smerte gjennom andre utsalg av nerven inkludert smerte i hodet. En tannpine kan sette av en vanlig hodepine og enda en migrene.

Behandling

Behandling for hodepine forårsaket av tannpine omfatter normalt bruk av medisiner. Vanlig husholdning medisiner som Motrin eller Naprosyn er foreskrevet for å undertrykke smerter og få ned noen betennelse som kan være årsaken til tannpine. Hodepine blir behandlet av tannpine som behandles. Hodepine fra tannpine forårsaket av tann sliping eller kjeve knuger kan lindres ved bruk av munnen vakter. Ytterligere behandling for tannpine omfatter tannbehandling som for eksempel rengjøring av tannkjøttet for sykdom, fylling av hulrom og behandling av noen infeksjon eller betennelse.