Digidexo.com

Hvilken type Patogen er tuberkulose?

Tuberkulose (TB) er en smittsom infeksjon forårsaket av bakterier som kalles mykobakterier. TB kan påvirke mange deler av kroppen, inkludert huden, bein og ledd, men den vanligste smittested er lungene. Tuberkulosetilfeller er økende over hele verden, og om lag en tredjedel av folk rundt om i verden antas å være smittet.

Historie

Også kjent som "forbruk" eller "den hvite pest," tuberkulose har vært en kilde for infeksjon hos mennesker i århundrer. TB påvirket folk i oldtidens Egypt - mer enn 4000 år siden - og antikkens Hellas. Mange mennesker i Europa ble smittet i det 17. århundre. På 1800-tallet og tidlig på 1900-tallet, gikk folk til sanatorier for behandling - i form av hvile, frisk luft og solskinn. I dag TB behandles med antibiotika.

Funksjoner

I tidlig infeksjon, tuberkulose bakterier vanligvis invadere lungene og formere seg. Ditt immunsystem skaper en vegg (tuberkel) rundt bakteriene. Arrvev videre omslutter området, å beskytte resten av legemet og hindre spredning av infeksjonen. Du kan ha TB i denne fasen av infeksjonen og vet aldri det.
Hvis du er smittet med tuberkulose eller hvis immunforsvaret er overveldet av en annen infeksjon eller sykdom, kan de tubercles sprenge åpne og frigjøre bakterier, ødeleggende og til slutt ødelegge lungene hvis den ikke behandles. Under en aktiv infeksjon, vil du hoste opp pus og puste ut bakterier fra serien tubercles. Dette er når sykdommen er mest smittsom.

Forebygging / løsning

Hvis du tror du har blitt utsatt for tuberkulose, bør du oppsøke lege. Han vil gi deg en liten injeksjon under huden på armen din, for å se om du har blitt utsatt for TB. Hvis huden din testen er positiv, vil legen ta en kiste x-ray for å se etter tubercles eller lungeskade, og har du oppgir en morgen sputum (spytte) prøve for å se om du er infisert.
Hvis du er smittet, vil du motta en kombinasjon av flere forskjellige typer antibiotika. Du må ta alle de antibiotika så lenge legen din sier at du skal gjøre det.

Betraktninger

På grunn av risiko for spredning av TB til andre, hvis du har en aktiv infeksjon vil du sannsynligvis tilbringe et par uker på sykehuset. Dette er for å sikre at du tar medisiner daglig, og for å hindre deg fra å spre smitte til andre. Etter behandling på sykehuset, vil du fortsatt bli pålagt å ta medisiner i flere måneder - opp til 9 måneder - for å drepe alle bakterier i kroppen din.

Advarsel

Du må ta alle medisiner før legen din sier at du skal slutte å ta det. Antibiotikaresistente TB bakterier har utviklet fordi folk ikke har tatt sine medisiner så lenge som de skulle. Det er viktig å sørge for at du har helt drept av alle tuberkulosebakterier i kroppen din før du slutter å ta medisiner, eller annet de resterende bakterier kan utvikle resistens mot antibiotika, noe som gjør dem mer farlig for alle.