Digidexo.com

Melamin poisioning Symptomer

Melamin poisioning Symptomer


Melamin er et stoff som brukes til å gjøre mange ting, og er brann og varmebestandig i harpiks skjemaet. Det pulverformede stoff er høy i nitrogen, noe som gjør det mulig å lure proteinprøver i mat. I Kina ble det lagt til utvannet melk i 2007. Det har blitt funnet i morsmelkerstatninger og andre matvarer som brukte forurenset melk. Melamin ble også funnet i pet mat fra Kina som drepte mange huskatter og hunder. De fleste helseeffekter av melamin ble studert hos dyr, men Verdens helseorganisasjon mener at lignende resultater vil forekomme hos mennesker.

Nyrestein

Melaminpulver omfatter ofte cyanursyre, melamincyanurat som skaper. Forskere vet ikke om denne syre blir tilsatt til pulveret, eller om det er et biprodukt, men det var til stede i de forgiftning forbundet med Kina. Melamin er anerkjent av kroppen som uønsket, og så går til nyrene uten å bryte ned. Det skaper ofte nyrestein. Symptomer forbundet med nyrestein er smerter ved vannlating, fordi kroppen forsøker å passere steinen. Dessuten kan det være blod i urinen, feber assosiert med noen åpenbar sykdom, og høyt blodtrykk. Spedbarn som hadde melamin forgiftning fra forurenset formel viste tegn til små nyrestein blir vedtatt.

Nyresvikt

Mens kroppen forsøker å passere melamincyanurat gjennom nyrene, kan gitterstrukturen blokkere rørene som fører ut av nyrene. Dette kan gjøre urinering umulig, noe som vil bli en gift i kroppen hvis det ikke er eliminert. Det kan føre til nyresvikt. Symptomer er kvalme og oppkast, manglende evne til å urinere, og alvorlige ryggsmerter. Det kan også forårsake hodepine, hevelse i magen, og døsighet eller apati.

Kreft

Det var en studie gjort på mus for å teste de kreftfremkallende mulighetene for melamin forgiftning på mennesker. Musene gjorde viser noen sammenheng mellom melamin og blærekreft, men de var lei høye doser av stoffet som ville være usannsynlig å dukke opp hos mennesker. Flere studier må gjøres for å gi mer informasjon om emnet, men som i 2010, er det lite som tyder på at mennesker er i fare for kreft på grunn av melamin forgiftning.