Digidexo.com

Om B12 Shot bivirkninger

Vitamin B12 er et vanlig supplement som er tatt både muntlig og gjennom injeksjoner. Selv om vitamin er ikke-toksisk, selv i store doser, kan det føre til noen ubehagelige bivirkninger.

Om Vitamin B12

Vitamin B12 er et vannløselig vitamin som bidrar til å bygge og vedlikeholde røde blodceller og nerveceller. Det er også nødvendig å lage DNA. B12 er skapt under fordøyelsen og kombinerer med en substans som kalles "intrinsic factor" før det blir absorbert i blodstrømmen. Matvarer som skalldyr, kjøtt og meieriprodukter er høy i vitamin B12. Det er ikke vanskelig å opprettholde tilstrekkelige mengder gjennom en normal diett.

Primære bivirkninger

Bivirkninger av å ta B12 tilskudd er ikke livstruende, men de kan være ubehagelig. De vanligste bivirkningene er mild diaré, pusteproblemer, elveblest, utslett, søvnløshet, angst, panikkanfall, pusteproblemer og hjertebank. Symptomene ofte forsvinner i løpet av få dager, men i sjeldne tilfeller kan gjenta seg i flere måneder. Forskning viser også at bivirkningene er mer vanlig når B12 er administrert gjennom en injeksjons.

Sjeldne bivirkninger

Pasienter som tar Vitamin B12 kosttilskudd bør sjekke deres medisinske historie for å sørge for at det er ingen familiehistorie med Leber sykdom, en arvelig øyelidelse som forårsaker synsnerven å bli svekket. Forskning har vist at store doser av B12 kan føre til en tidlig debut av sykdommen og føre til raskere degenerasjon av synsnerven.

Hvorfor noen må ta B-12

Siden de fleste får nok av vitamin B12 gjennom maten de spiser, de fleste ikke trenger å ta kosttilskudd. Folk som trenger B12 har en tendens til å være eldre eller lider av en tarm eller fordøyelsesproblem som gjør dem ute av stand til å absorbere B12 gjennom maten de spiser. Vegetarianere er også i fare, siden de vanligvis ikke spiser mat som inneholder tilstrekkelige mengder av B12.

Få problemer

Selv om Vitamin B12 kan gi uønskede bivirkninger, har de en tendens til å være mild. Og selv om en person lider noen bivirkninger fra B12 kosttilskudd, fordelene med å ta dem vanligvis oppveie hva er vanligvis bare midlertidig ubehag.