Digidexo.com

Forklaring av DNA Extraction

Forklaring av DNA Extraction


Alle levende ting, både planter og dyr, inneholder DNA (deoksyribonukleinsyre) som bestemmer egenskapene arves av deres etterkommere. Ikke to levende ting, bortsett fra tvillinger som kom fra en separert egget, eller eggcellen, inneholder identiske DNA. Trekke ut en prøve av DNA for laboratorieanalyser høres komplisert. Laboratorier bruker avansert utstyr, men overraskende, kan hvem som helst hente ut DNA med husholdningsprodukter.

Form

DNA er en nukleinsyre som inneholder genetisk informasjon og instruksjoner. Den leveres i form av en spiral tråd av to separate, stige-lignende tråder kalt nukleotider som inneholder den genetiske koden. Disse bånd av DNA må pakkes ut hvis de skal bli studert og sammenlignet.

Breaking Åpne prøve

For å trekke ut DNA, først må den biologiske prøven for å bli brutt åpent. Laboratories gjøre dette med spesielle maskiner som vibrerer prøven ved høye hastigheter.

Hjemme kan du bruke en blender. Du kan trekke ut DNA fra kakerlakker eller gress fra din front yard. Legg en halv kopp prøven og en klype salt til en kopp vann og bland i 15 sekunder i høy hastighet. Saltet vil til slutt bidra til å snu væske DNA inn i en fast form, som kalles et bunnfall.

Skille DNA Nucleus

Hver levende celle er omgitt av en lipid-membran, en slags sekk. Inne i denne sekk er en andre lipid-membran. Den andre sekk inneholder DNA som du leter etter. Du må skille disse to sekker. En vaskemiddel vil gjøre det. Laboratorier bruker en rekke kjemikalier for å gjøre det samme. Sil prøven din, tilsett to spiseskjeer med oppvaskmiddel og la stå i fem til ti minutter. Legg blandingen i prøveglass eller andre glass beholdere, hver om lag en tredjedel full.

Frigjøre Nucleus

Kjernen av DNA er beskyttet av proteiner som er støpt og er brettet rundt det. For å skille denne kjernen, må du skjære gjennom det beskyttende laget av proteiner. Du gjør det med enzymer. Kjøtt mørsalt, ananasjuice, eller løsningen som renser kontaktlinser vil gi deg de nødvendige enzymer. Legg en klype kjøtt mørsalt til hvert prøverør og rør forsiktig. Laboratorier har mange avanserte varianter av enzymer til disposisjon.

Slå Flytende DNA inn Solid DNA

DNA er nå i en flytende form. DNA forblir oppløst i vann.

DNA ikke oppløses i alkohol. Alkohol vil føre til DNA som kommer sammen i en fast form, en prosess som kalles utfellingstrinn. Når den gjør dette, vil alkoholen fjerne salt som du tidligere tilsatt.

Sakte hell isopropanol (70 til 95 prosent etyl eller isopropyl alkohol) ned innsiden av prøverør eller annen beholder. Når du har en blanding som er 50 prosent vann og 50 prosent alkohol, stopp.

Lange, trevlet molekyler av DNA vil begynne å stige mot alkohol. Som de gjør det, vil trådene kommer sammen og danner trevlet klumper. Du vil se dem samle der vannet møter alkohol.

Du har nå hentet DNA.

Laboratorier vanligvis bruker en sentrifuge for å øke hastigheten på dette stadiet, men resultatet er det samme.

Du kan bruke et sugerør til å samle inn DNA som du kan undersøke under et mikroskop om du vil.

DNA Bekreftelse

Laboratories bruke ultrafiolett lys for å bedre se DNA. De bruker en fluorescerende terning som reagerer med DNA eller en gel som inneholder etidiumbromid.