Digidexo.com

Bivirkninger av B-vitaminer

Bivirkninger av B-vitaminer

Innledning

Vitamin B er en viktig del av ditt daglige kosthold. Men, som alle vitaminer, vitamin B må tas innenfor anbefalt doseringsområde for hver type vitamin. For mye vitamin B kan føre til alvorlige bivirkninger og kan også føre til en overdose på ekstreme nivåer. I de fleste tilfeller vil du være i stand til å overdose på vitamin B fra matinntaket alene. Men det er viktig å se på hva multivitaminer du tar for å sikre at deres nivå, blandet med maten du spiser i løpet av dagen, ikke sette deg forbi en usunn dose av vitamin B. Alle daglige kravene i denne artikkelen er basert på USA anbefalte dagsrasjon (RDA).

Vitamin B1 og B2

Vitamin B1 (tiamin) bivirkninger kan omfatte søvnløshet, høyt blodtrykk, høyt puls og overfølsomhet. Vitamin B2 (riboflavin) bivirkninger kan være fordøyelsesproblemer som oppkast eller generell kvalme, lavt blodtrykk og anemi. B1 finnes i lever, nøtter og noen korn, og bør holdes på et RDA på 1 mg per dag. Vitamin B2 finnes i meieriprodukter, og bør holdes på et RDA av 2 mg per dag.

Vitamin B3 og B5

Vitamin B3 (niacin) bivirkninger kan være hodepine, høyt blodtrykk, høyt blodsukker, gulsott, leddsmerter, kalsium tap og mage problemer som oppkast og kvalme. Vitamin B5 (kalsium form) bivirkninger kan inkludere protein metabolismen mangel, ødem, høye triglyserider, dehydrering og utmattelse. Vitamin B3 kan finnes i leveren, fisk og meieriprodukter, og har en anbefalt RDA på mellom 13 mg og 16 mg. Vitamin B5 kan bli funnet i de fleste kjøtt og fjærkre, samt mange former for korn og har en RDA på 10 mg.

Vitamin B6 og B7

Vitamin B6 (pyridoksin) kan ha noen av de mest alvorlige bivirkninger, inkludert nummenhet i armer og ben, nyrestein, anemi, migrene og nerve degenerasjon. Vitamin B7 (biotin) bivirkninger kan være insulinmangel, hudutslett og en økning i blodsukkeret. Vitamin B6 finnes i frukt, grønnsaker og forsterkede frokostblandinger og har en RDA 1,3 mg til 1,7 mg. Vitamin B7 kan finnes i sjokolade, gjær og bønner, og har en RDA på 300 mcg.

Vitamin B9 og B12

Vitamin B9 (folsyre) bivirkninger kan være en økning i kolesterolnivåene, nyreskader og anemi. Vitamin B12 bivirkninger kan omfatte panikkanfall, hjerte racing, synsnerven atrofi, utslett og nyresykdom. For mye vitamin B12 kan også bidra til kreftvekst, og kan til og med hjelpe føre til visse typer av leukemi. Vitamin B9 kan finnes i de fleste frukt og grønt eller stivelsesholdige grønnsaker og har en RDA på 400 mcg. Vitamin B12 kan finnes i kjøtt, egg og melkeprodukter, og har en RDA på 2,4 mcg per dag.