Digidexo.com

Urter og vitaminer for hår tap

Enkelte urter og vitaminer kan bidra til å forhindre, redusere eller mot håravfall problemer. Noen mennesker opplever håravfall på grunn av en mangel i kostholdet. Dette kan enkelt utbedres ved å spise et balansert måltid komplett med viktige vitaminer, mineraler, proteiner og fettsyrer.

B-vitaminer

Vitaminer B3 (niacin), B5 (pantotensyre), B6 ​​(pyridoxal, pyridoxamine og pyridoksin), B7 (biotin), B8 (inositol) og B9 (folsyre) er alle B-kompleks vitaminer som er avgjørende for optimal hårvekst. Mat rik på B-kompleks vitaminer inneholder erter, bønner, blomkål, gulrøtter, kli, ernæringsmessige gjær, soya bønner, egg og nøtter.

Vitamin C

Vitamin C bidrar til å forbedre blodsirkulasjonen i hodebunnen ved å opprettholde kapillærer som fører blod til hårsekkene. Det forbedrer også opptaket av glukosamin, jern og andre næringsstoffer som trengs for hårvekst.

Vitamin E

Vitamin E bidrar til å øke opptaket av oksygen, å forbedre blodsirkulasjonen i hodebunnen. Dette vitamin er også kjent for å øke kroppens naturlige immunforsvar, bidrar til å stimulere veksten av sunt hår.

Sink

Sink bidrar til å øke immunforsvaret og fremmer hårvekst. Det er et viktig mineral for å opprettholde god helse og fremme celledeling samt muskel bygging og vedlikehold. Det hjelper også kjempe vanlige hudproblemer som akne, sår og byller.

Saw Palmetto

Kanskje den mest vanlige og populære urte alternativ for behandling av hårtap, så Palmetto bidrar til å redusere mengden av dihydrotestosteron, eller DHT i kroppen. Dette er viktig fordi høye nivåer av DHT har vært kjent for å forårsake mannlig eller kvinnelig mønster skallethet. Så palmetto også blokkerer 5-alfa-reduktase-enzymer og reseptorer i cellemembranen som er nødvendig for DHT absorpsjon.

Nettle Root

Som så Palmetto, brennesle root også blokkerer 5-alfa reduktase samt aromatase, som bidrar til å gjøre østrogen. Overdreven eller ubalansert mannlige og kvinnelige hormonproduksjon er kjent for å være den ledende årsaken til naturlig hår tap. Nesle rot ekstrakt hjelper hemme hormonproduksjonen.

Gotu kola

Gotu kola er kjent for å bidra til å helbrede små sår raskere og lindre hudirritasjoner. Det hjelper også i ferd med hud, hår og kollagen vekst. Gotu kola hjelper opprettholde blodsirkulasjonen og fartøy integritet og er også kjent for å bedre konsentrasjon og hukommelse.