Digidexo.com

Fordelene av Full Spectrum Lighting

Fordelene av Full Spectrum Lighting


Belysning produsenter gjør mange påstander om de helsemessige fordeler for mennesker fra hele spekteret belysning. Lighting Research Center ved Rensselaer Polytechnic Institute publiserte en rapport i september 2003 som løser noen av de vanligste påstandene. Rapporten dekker krav fra belysning produserer at bruk av hele spekteret belysning gir bedre syn, større generelle helse og en mer positiv psykologisk holdning.

Visjon

I sin rapport Lighting Research Center funnet at det er noen gyldige poeng til påstanden om at hele spekteret belysning kan påvirke en persons syn. Hele spekteret belysning kan ikke øke hastigheten eller nøyaktigheten som en person oppfatter visuell informasjon. I stedet gir hele spekteret belysning øyet å oppfatte en dypere metning av farger og lysere hvitt. Den økte oppfatningen gjør et rom med hele spekteret belysning synes å være lysere enn det ville gjort med vanlig glødelampebelysning.

Samlet Helse

Det har vært påstander om at hele spekteret belysning kan påvirke den generelle helsen til mennesker på samme måte som naturlig lys gjør. Forskning har vist at disse påstandene ikke er sanne. Mennesker er påvirket av dag / natt solsyklusen på en rekke måter, særlig kjølvannet / søvnsyklus. Denne syklusen blir regulert av det blå, eller kort bølgelengde, av lys. Siden syklusen ikke krever en fullstendig spektrum, har innføringen av hele spekteret belysning som ikke er større nytte for generelle helse enn vanlig hvitglødende lys.

Psychological

En anerkjent psykologisk lidelse kalles værsyke (SAD). Denne forstyrrelse blir behandlet med lys terapi, men ikke nødvendigvis med full spektrum lys. Behandlingen av SAD vanligvis innebærer en daglig eksponering for ekstremt hvitt lys i 30 minutter. Andre psykologiske fordeler forbundet med hele spekteret belysning er vanskelig å bevise eller motbevise. Siden hele spekteret belysning vil gjøre et rom ser ut til å være lysere enn glødende lys ville, kan det ha en positiv innvirkning på den generelle stemningen i folket i det rommet.

Andre fordeler

Hele spekteret belysning er ansett som en må-ha for kjæledyr fugl eiere siden mange fugler er avhengige av naturlig sollys for å produsere vitamin D. Mange merker av hele spekteret lyspærer på markedet er laget spesielt for fugler. Disse pærene frembringe ultrafiolett lys i UVA- og UVB-spektrum og er vanligvis mye dyrere enn en vanlig lyspære hele spektret. Ivrige gartnere kan også bruke hele spekteret belysning for å produsere vegetasjons innendørs. Skjønt, i stor skala, er det andre måter for å fremstille de nødvendige bølgelengder av lys med mindre kostbare fluorescerende pærer.