Digidexo.com

Mediterranean Diet Plan

Mediterranean Diet Plan


Helse og ernæring eksperter både forfekter verdien av Middelhavet diett plan som en langsiktig, hjerte-sunt kosthold. Dietten er basert på matvaner av mennesker som levde på Kreta og Sør-Italia i 1960, før hurtigmat og ferdigmat kom på sine bredder. I løpet av den tiden, innfødte i disse regionene likte noen av de lengste levealder i verden, sammen med lave forekomst av koronarsykdom, visse typer kreft og andre kroniske, kostholdsrelaterte sykdommer.

Grunnleggende

Det grunnleggende i Middelnæringspyramiden er relativt enkel. Matplanter er sentrale i kostholdet, inkludert grønnsaker, frukt, belgfrukter, nøtter, hele korn brød og korn, poteter og frø. Desserter vanligvis har frisk frukt.

Den viktigste kilden til fett er olivenolje, en hjerte-sunt monosaturated fett som står i kontrast med mettet fett som har blitt bærebjelkene i den tradisjonelle vestlige kostholdet.

På Middelhavet diett, du også spise små til moderate mengder fisk og fjærfe, med bare sporadisk overbærenhet i rødt kjøtt. Du kan også spise opp til fire egg i uken. Meieriprodukter som ost og yoghurt spises i moderate mengder. Du kan konsumere vin i moderate mengder, vanligvis i forbindelse med måltider.

Betraktninger

The Mayo Clinic gir Middelhavet diett gode karakterer for å være sunt for hjertet. Mens anerkjenner at middelhavsdietten er høyere i totale fett enn American Heart Associations Trinn I kosthold, Mayo Clinic anbefaler at det er mindre kolesterol i Middelhavsdietten.

The American Heart Association verken ros eller fordømmer Middelhavet diett. AHA holdning er at mer forskning må gjøres før det kan konkluderes med at de helsemessige fordelene av de som bor i Middelhavsregionen kan tilskrives diett alene eller om livsstil og andre faktorer bidratt likt.