Digidexo.com

Hva er Lactobacillus Acidophilus?

Hvis du spiser yoghurt, eller noen gang har gjort hjemmelaget yoghurt, kan du være ganske kjent med bakterier som kalles "Lactobacillus acidophilus" (L acidophilus). Dette er en sunn, vennlige bakterier, den mest brukte probiotiske. L. acidophilus er funnet i tarmen, munn og vagina.

Oppdage nøyaktig hva L. acidophilus er og hvordan dette probiotiske kan nytte for deg. Vit hvor du kan finne L. acidophilus så du kan prøve det selv.

Historie

Ukrainsk vitenskapsmann, vant Ellie Metchnikoff Nobelprisen i medisin i 1908 for å oppdage og demonstrere hvor gunstig bakterier kan innføres i menneskekroppen for å forbedre helsen. I hans personlige liv, drakk Metchnikoff gjæret melk og yoghurt, opplever helse gjennom hele livet.

Forskning har ikke gjenopptas før 1965 da ordet ble "probiotika" først brukt og beskrevet som "organismer og stoffer som bidrar til intestinal mikrobielle balansen." Probiotika som L. acidophilus begynner å bli brukt i matvarer foruten melk og yoghurt, slik som kjøtt, planter og kosttilskudd.

Bruksområder

Bruk vaginale stikkpiller laget med L. acidophilus å behandle bakteriell vaginose og soppinfeksjon (candida). Noen finner spise yoghurt med L. acidophilus å være nyttig også.

The University of Maryland Medical Center antyder "at å plassere yoghurt med live acidophilus kulturer direkte til vaginal området, ved hjelp av en engangsspatel og iført en bind, bidrar til å lindre kløe og inflammasjon." De foreslår også å sette inn L. acidophilus kapsler eller tabletter direkte inn i vagina for å behandle gjær infeksjoner eller vaginose.

Ta L. acidophilus kosttilskudd også hvis du har diaré når du reiser.

Fordeler

L. acidophilus har mange kjente fordeler for kroppen din. For eksempel, øke immunforsvaret ved å spise yoghurt eller drikke melk som inneholder L. acidophilus. Forebygge eller bidra til å helbrede urinveisinfeksjoner med L. acidophilus. Ta L. acidophilus å redusere risikoen for allergier som astma, eksem, høysnue og melk.

Også, hvis du er laktoseintolerante, vil ta L. acidophilus forbedre din evne til å fordøye og absorbere laktose. Lindre fordøyelsesbesvær, forstoppelse, og irritabel tarm syndrom symptomer med dette probiotiske.

Ifølge University of Maryland Medical Center, er forskning på gang for å studere hvordan L. acidophilus kan hjelpe med tykktarmskreft og HIV relatert diaré.

Innkjøp og Dosering

Finn L. acidophilus kosttilskudd i alle naturlige helsekostbutikker og på nettet. Kardiovaskulær kirurg, forfatter og talk show vert Mehmet Oz, MD, foreslår du ta 20 mg to ganger daglig av L. acidophilus. Sørge for at "1-2 milliarder levende organismer" er oppført på flaskens etikett.

Yoghurt er en annen måte å få probiotika. Sjekk etiketten først og sørg for at det står, "aktive kulturer," liste L. acidophilus. Spis 8 gram yoghurt daglig. L. Acidophilus er også i fermenterte matvarer som miso og tempeh, begge laget av soya.

Tips og advarsler

Rådfør deg med legen din før du tar L. acidophilus. Selv om det er trygt å ta og har ingen kjente bivirkninger, er det best å la legen få vite hva kosttilskudd du tar.

Ta L. acidophilus etter at du har tatt foreskrevet antibiotika for å gjenopprette sunne bakterier i kroppen din. Antibiotika ødelegge sunne bakterier.

L. acidophilus har bare en kjent interaksjon og det er med sulfasalazin. Ikke ta L. acidophilus hvis du tar dette sår medisiner.

Ifølge Mayo Clinic, "gravide kvinner bør bruke L. acidophilus forsiktig og under medisinsk tilsyn, hvis i det hele tatt."