Digidexo.com

Fakta om mat pyramide

Maten pyramiden er et organisasjonskart mye brukt i skoler og offentlige annonsekampanjer for å hjelpe enkeltpersoner, spesielt barn, forstår viktigheten av å spise en balansert diett.

Historie

Den nåværende næringspyramiden ble opprettet i 1992 av US Department of Agriculture, fortrenge en modell basert på de "fire mat grupper", som hadde blitt brukt i fire tiår.

Struktur

Matpyramiden er delt inn i seks grupper av næringsmidler som er lagt inn i pyramiden på en slik måte at de på toppen - å ta opp minst mulig plass i pyramiden - skal konsumeres mindre, og de på bunnen- -Tar opp en større andel - bør brukes mer.

Kategorier

Kategoriene i næringspyramiden er fett, oljer og søtsaker, helt på toppen for sjelden bruk; meieri og kjøtt / protein grupper, hver med to til tre anbefalte porsjoner per dag; grønnsaker og frukt grupper, med 4:57 og 03:58 porsjoner, henholdsvis; og, i den enorme bunnen av pyramiden, gruppen av karbohydrater (brød, ris, korn og pasta), med seks til 11 porsjoner anbefales.

Nytt Utviklingen

Den Dept. of Agriculture har avduket en nyere modell av den tradisjonelle næringspyramiden via sin hjemmeside, MyPyramid.gov. Denne nye pyramiden er dannet ikke med stigende byggesteiner, men med fargede trekantede lunter representerer matvaregrupper.

Kontekst

Søk i annonsene til Dept. of Agriculture artikulere behovet for å par balansert ernæring med riktig bruk av skjønnsmessige kalorier og fysisk aktivitet for å etablere en virkelig sunn rutine.