Digidexo.com

Hvordan tolke blodprøveresultater for Progesteron

Progesteron er et hormon som produseres av eggstokkene og morkaken av en menneskelig kvinne. Dette hormonet er ansvarlig for utarbeidelsen av livmor lining å forankre et egg når den er befruktet av sperm. Når befruktning ikke skjer, progesteron nivåer slipp og menstruasjonsblødning begynner. Progesteron er også en god indikator av svangerskapet, siden den øker over 10 ganger i løpet av graviditet. Er det også en indikator for blødning i livmoren. Det er viktig å lære å tolke din progesteron blodprøve.

Hvordan tolke blodprøveresultater for Progesteron

Skaff laboratoriet rapporten. Søk etter ordet "progesteron." Hvis det er inne i normalområdet, så det betyr at du har eggløsning og er klar til å forsøke å bli gravid. Det normale området for før eggløsningen er mindre enn 1 ng / ml (nanogram per milliliter) og 5 til 20 ng / ml for mid-cycle fase.

Se etter uregelmessigheter i de andre laboratorieprøver bortsett fra progesteron. Disse er alle tilkoblet, og vil bestemme den normale eller unormale av progesteron verdier. Hvis alle testene er utenfor normalområdet, så er det en feil. Dette betyr at blodprøven må gjentas. Ta med resultatene tilbake til legen din.

Se på resultatene og finne ut om dine progesteron nivåene er unormalt høy. Høye nivåer indikerer en falsk graviditet eller binyrene dysfunksjon. Overforbruk av kosttilskudd som vitamin C kan føre til et unormalt høyt antall. Hvis du mistenker at du har tatt et overskudd av vitamin C, må du kanskje gå tilbake til legen din for å gjenerobre progesteron test.

Finn ut om din progesteron nivåene er svært lave. Unormalt lave nivåer av progesteron indikere eggløsningsproblemer eller en mulig spontanabort. Det kan også føre til søvnløshet og ekstreme humørsvingninger. Må ta kontakt med lege hvis du oppdager at progesteron nivåene er for lave.

Søk etter hormonet "østrogen" i laboratorierapport. Normalt verdiene av østrogen og progesteron er alltid balansert. Det vil være vanskelig å tenke om en er høyere enn den andre. Varierende resultater kan også bety at du har hormonell ubalanse som kan føre til konstant besvimelse. Ta kontakt med din lege hvis du finner en ubalanse mellom østrogen og progesteron.

Hint

  • Du kan lett finne noen unormale testverdi i laboratoriet rapporten, siden de alltid vil bli markert eller fet skrift.