Digidexo.com

De første tegn på influensa

De første tegn på influensa


Hvis du plutselig får feber av 100,4 F eller høyere, ekstrem tretthet, verkende muskler, hodepine og tørrhoste, er sjansen du har influensa. Hvis disse symptomene oppstår i løpet av januar eller februar, eller hvis du har vært utsatt for noen med influensa, er sannsynligheten for influensa enda større.

Når skal man oppsøke lege

Ved å anerkjenne de første tegn på influensa og se legen din i løpet av de første 48 timene, kan du få medisiner som vil forkorte sykdom og redusere sine symptomer. Hvis du er en eldre voksen, hvis du har andre medisinske tilstander eller dersom symptomene er alvorlige, se en lege selv om du ikke kan komme dit i løpet av de første 48 timene. En potensiell fare for influensa er at det kan slå seg til lungebetennelse. Disse symptomene er hoste som produserer slim og skarp smerte når du puster dypt. Se en lege umiddelbart hvis disse symptomene utvikler seg.

Hjem Behandling

Å behandle symptomer hjemme får minst syv timer søvn hver kveld og drikke vann, te, buljong eller juice før urinen er blek eller klar. Smerter og plager av influensa kan bli hjulpet av Tylenol, Advil eller Motrin. Hold deg varm og unngå tørr luft. Influensa er svært smittsomt, så begrense kontakten med andre.

Om Flu

Influensa (influensa) er et virus som angriper luftveiene. Hvert år i USA mer enn 200.000 mennesker er innlagt på sykehus med influensa komplikasjoner, og 36.000 dør, ifølge Centers for Disease Control (CDC). Den beste måten å forebygge influensa er å få en influensa skutt årlig, unngå kontakt med mennesker som er smittet og vask hendene. Rutinemessig fysisk aktivitet og et sunt kosthold vil også bidra til å styrke ditt immunforsvar.

Virus Typer

Det er tre kategorier av virus som forårsaker influensa, kjent som type A, B og C. Type C utgjør den laveste trussel, ved at den er stabil, og vi vet hvordan å behandle den. Typene A og B endring hele tiden, for å gjøre dem vanskeligere å forebygge og behandle. Type B har en tendens til å ha små utbrudd, og medisinen kan vanligvis ligge i forkant av det ved å justere influensa vaksine årlig. Type A inntreffer hver til to generasjoner, og kan være ødeleggende. Det verste utbruddet vi har sett i USA var i 1918 og drepte 50 millioner mennesker over hele verden.

Hvordan Flu Spreads

Influensa spres gjennom luften og lever på overflater. Smittede mennesker slipper ut viruset gjennom nysing, hoste eller snakke. Du kan inhalere viruset direkte eller berører en overflate viruset landet og deretter berøre ansiktet ditt. Folk som har høy risiko for influensa bør være spesielt nøye med å unngå å bli forurenset. De omfatter personer med diabetes, personer med lunge-, hjerte- eller nyresykdom, mennesker med HIV, personer over 50 år, gravide og helsepersonell.