Digidexo.com

Legemidler og botemidler for Eksem

Atopisk eksem, også kjent som eksem, er en langvarig hud tilstand karakterisert ved et kløende utslett. Det er sannsynligvis forårsaket av både tørr hud og problemer med immunforsvaret; behandlinger for eksem vanligvis fokusere på en av disse årsakene.

Kortikosteroid kremer

Over-the-counter kortikosteroid kremer kan brukes i første omgang å redusere betennelse; hvis OTC versjonen ikke lindre symptomene, kan legen forskrive en sterkere kortikosteroidkrem å lette kløe og berolige huden.

Anithistamines

Perorale antihistaminer som difenhydramin kan brukes til å bidra til å lette kløe av eksem; siden de forårsake døsighet, kan disse medikamentene være nyttig ved sengetid.

Oral Kortikosteroider

Dersom de aktuelle kortikosteroid salver ikke forbedre tilstanden, kan legen forskrive en kort kur med orale kortikosteroider for å prøve å kontrollere betennelsen. Orale kortikosteroider bør ikke fortsette på lang sikt på grunn av bivirkninger som grå stær, høyt blodtrykk og nedsatt motstandskraft mot infeksjoner.

Immunomodulatorer

Det er noen medisiner som kalles immunomodulatorer som tacrolimus og pimecrolimus som påvirker immunsystemet og kan forbedre hudens struktur. Men det er noen bekymringer om disse medikamentene blir brukt på lang sikt, slik at FDA anbefaler at de bare brukes etter svikt av andre alternativer.

Lysterapi

For noen pasienter, lysbehandling, eller eksponering for UVA eller UVB-lys (alene eller med medisiner), kan hjelpe behandle eksem. Denne behandlingen bør bare brukes under tilsyn av en lege på grunn av potensialet for hudskader med langvarig bruk.