Digidexo.com

Næringsrik mat for idrettsutøvere

Næringsrik mat for idrettsutøvere


Mens en idrettsutøvers treningsprogram er viktig, er riktig ernæring like viktig. Riktig mat trenger til å drive det harde arbeidet som en idrettsutøver utfører daglig. Ikke spiser nok eller spiser for mye av feil mat kan være veldig tøff på kroppen. Å spise riktig mat kan forbedre en idrettsutøvers prestasjoner.

Egg

Protein er en svært viktig del av en idrettsutøvers diett på grunn av sin muskelbyggende evner, og egg en ideell kilde for det. Selv om en hel egg er høy i kolesterol, fordelene av vitaminer og mineraler som finnes i eggeplomme oppveier litt høyere kolesterolnivå. Egg er høy i B-vitaminer, som er kjent for å hjelpe i muskel sammentrekning, og vitamin D, som kan øke muskelkraft. For å dra nytte av det høye proteininnholdet uten for mange kalorier, lage mat med en hel egg i tillegg til noen få eggehviter.

Leafy Greens

Mørke, grønne blader er svært gunstig for idrettsutøvere. I tillegg til å være høyt på vitaminer, mineraler og antioksidanter, er de også høy i vitamin K. Dette er en viktig vitamin for utøvere, fordi det beskytter bein og blodkar. De beste valgene av grønne blader inneholder spinat, brokkoli og rosenkål. Deres antioksidant innhold bidrar også til å reparere celleskader som kan ha blitt forårsaket av anstrengende aktivitet.

Havregrøt

Havregryn er en stift helsekost. Hele dette kornet gir mange fordeler for hjertet på grunn på grunn av sin fiber, noe som senker kolesterol. Ifølge American Heart Association, en diett høy i hele korn reduserer kolesterolnivået i blodet og kan redusere risikoen for hjertesykdom. Havregryn er spesielt sunt for idrettsutøvere fordi det gir en følelse av fylde med færre kalorier og bidrar til å opprettholde blodsukkernivået for energi.

Blåbær

Blåbær er betraktet som en super-frukt fordi de inneholder mange antioksidanter, så vel som fiber og karbohydrater for energi. Vitamin C i blåbær kan dra nytte immunsystemet, som skal være sterk for ytelse og bekjempelse av forkjølelse og influensa virus.

Søtpoteter

Som havregryn, søtpoteter inneholde komplekse karbohydrater som bidrar til å opprettholde riktig energinivå. De inneholder også mange antioksidanter, vitaminer og mineraler - særlig beta-karoten og vitamin C og E. Disse vitaminene arbeid for å beskytte mot dannelsen av frie radikaler forårsaket av hard trening.

Yoghurt

Kalsium er den beste mineral for å bygge og beskytte bein, og yoghurt er en absolutt kilde. I tillegg til kalsium, inneholder yoghurt protein for å bygge muskler, karbohydrater for energi og sunne bakterier. Unflavored gresk yoghurt er det beste valget, sier health.com, fordi den inneholder mindre bearbeidet sukker, noe som kan være skadelig for energinivået.