Digidexo.com

Hookworm Symptomer

Hakeorm er vanlig i utviklingsland som fortsatt ikke tar de riktige sanitære tiltak for å holde deres jord og sand ren. Å diagnostisere et potensielt tilfelle av hookworm, vil en lege bruke en blodprøve, og så vil de undersøke en avføringsprøve for egg og blod. I noen tilfeller, folk med hookworm ikke vise noen symptomer i det hele tatt, mens i andre tilfeller kan symptomene være smertefullt og farlig.

Identifikasjon

Hakeorm er navnet på en tilstand og en parasittisk dyret. En hakeorm er en parasitt omtrent en halv tomme lang som infiserer kroppen normalt gjennom føttene, og deretter gjør sin vei til tarmene og lungene hvor den forårsaker tilstanden kjent som hookworm. Hookworm larver normalt jobbe seg inn i kroppen gjennom føttene, noen ganger gjør et hull i huden for oppføring, og deretter bruke blodet til å komme inn i lungene. En gang i lungene, begynner de å jobbe seg oppover halsen hvor de til slutt slukt inn i fordøyelsessystemet.

Effekter

Noen av de tidlige symptomene på hakeorm skje ved inngangspunkt. Inngangssåret kan bli hovne og kløende og utslett fremhevet av kviser kan begynne å vises. Som hakeorm arbeider seg oppover i luftrøret, vil den begynne å forårsake symptomer som kronisk hoste og anstrengt eller vanskelig å puste som varsles med en pipende lyd. Når hakeorm er i fordøyelsessystemet, vil den begynne å forårsake symptomer som kvalme som kan muligens føre til oppkast, feber, vedvarende magekramper forårsaket av oppblåsthet og gass, diaré, tap av appetitt og blod i avføringen.

Potensiell

En av de mer alvorlige symptomer på hakeorm er anemi. Når parasittene kommer inn i tarmen, de begynner å forårsake indre blødninger som de beiter på veggene i tarmen og kroppens blod. Dette vil føre til et betydelig fall i blod tilgjengelig for resten av legemet, noe som fører til jern-og oksygen-mangel kjent som anemi. Anemi forårsaker symptomer som økt tretthet og en generell følelse av å være syk. Anemi synker nivået av blod, noe som vil føre til at huden begynner å bli hvitt og også bli kaldt å ta på. Dette starter normalt i ekstremiteter, så fingertuppene kan begynne å slå hvit og føler deg kald først.

Forebygging / løsning

En hookworm infestation elimineres gjennom anti-parasitt medisiner som albendazole. Annen behandling vil avhenge av hvor lenge liket ble smittet og hvor mye skade ble gjort. En alvorlig fall i blod vil kreve en blodoverføring, og en lege kan anbefale at pasienten også spise mye protein for å gjenvinne de næringsstoffene tapt under anemi. Siden anemi berøver de indre organer av oksygen, kan det være et behov for å behandle noen av de indre organene i tillegg. For eksempel kan føre til anemi leveren til funksjonsfeil, noe som ville trenge å bli rettet gjennom en separat behandling.

Betraktninger

Den vanligste måten å bli infisert med en hakeorm som skal komme i kontakt med jord eller sand som har avføring eller annet avfall i den. Sanitærtiltak i USA har bidratt til å gjøre hookworm en sjelden tilstand, men i utviklings deler av verden som fortsatt jobber med gode sanitære forhold tiltak, kan hookworm være utbredt.