Digidexo.com

Om øyedråper som endrer fargen på øynene

Om øyedråper som endrer fargen på øynene


Det er en kategori av medisiner i øyedråper form som kan endre fargen på øyet; Dette er den kategori kjent som prostaglandin-analoger. Prostaglandin analoger inkluderer Lumigan, Xalatan og behandling med TRAVATAN. Disse øyedråper er alle brukt til å senke øyetrykk hos pasienter som har, eller står i fare for å utvikle glaukom. Den aktive ingrediensen i Lumigan, kjent som bimatoprost, har også blitt markedsført som Latisse for sin evne til å forbedre vekst av øyevipper.

Øyefarge

Øyet får sin farge fra iris. Blenderen har en front og en rygg sjikt. Baksiden laget består av sort pigment i nesten alle. Fronten lag av iris, nærmere hornhinnen, er hvor din øyenfarge bestemmes. Jo mer pigment som cellene i fremre lag av iris produserer, jo mørkere din øyenfarge.

Eye Drop Effekt på Iris pigmentceller

Prostaglandin analog øyedråper kan føre til pigmentceller i iris å frigjøre mer pigment. Denne økning i pigment forårsaker mørkfarging av øyet fargen på en person med lysere øyne, slik som blå eller grønn. Disse endringene ikke forekommer i alle mennesker som bruker øyedråper. Imidlertid, når de forekommer, er den fargeendring permanent.

Prevelance av Eye Color Change

Mørkere fargen på iris er klassifisert som en bivirkning av prostaglandin analog øyedråper. Som sådan er øyenfarge ikke påvirket av disse øyedråper i alle mennesker. De med blå øyne eller grønne øyne har en større risiko for øye fargeendring som deres øyne har større potensial til å bli mørkere. Ifølge RxList, er utvalget av risiko for øye fargeendring på tvers av alle prostaglandin analoger mellom 1 prosent og 15 prosent.

Bruk i bare ett øye

Fordi øyenfarge endring fra prostaglandin analoger er permanent, må man være forsiktig når du bruker øyedråpene på det ene øyet bare. Hvis det ene øyet har en fargeendring, kunne pasienten igjen med to forskjellige øye farger. Dersom et prostaglandin analog er nødvendig for ett øye, og øyet fargen endres, kan personen øye farge bli korrigert med en farget kontaktlinse.

Øyelokk Color Change

Den prostaglandin analog øyedråper, særlig Latisse, kan føre til at hudfarge rundt øyet vippene å bli endret. Oftest, kan folk med mørkt pigmentert øyelokkshuden oppleve Rengjøring av huden på øyelokkene. Disse endringene er også permanent.