Digidexo.com

Hva er problemet med Avvikling Cymbalta?

Hva er problemet med Avvikling Cymbalta?


Cymbalta (duloksetin) er et stoff som brukes til å behandle generell angstlidelse, depresjon, fibromyalgi, og diabetisk perifer nevropatisk smerte. Det er en selektiv serotonin noradrenalin reopptakshemmere (SSNRI) og er tenkt å fungere ved å balansere kjemikalier i hjernen som er ansvarlig for smerte og depresjon.

Seponering syndrom

En tilstand som kalles "seponering syndrom" er blitt rapportert hos pasienter som tar Cymbalta som brått stoppe eller gå glipp av en dose.

Seponeringssymptomer

Pasienter som savner en dose eller stoppe brått kan oppleve svimmelhet, kvalme, hodepine, tretthet, parestesier, oppkast, irritabilitet, mareritt, søvnløshet, diaré og angst.

Uønskede hendelser

Bivirkninger som er rapportert inkluderer dysphoric humør, agitasjon, elektrisk sjokk-lignende følelse, hypomani, og beslag.

Forebygging / løsning

Eli Lilly, produsenten av Cymbalta, anbefaler på det sterkeste pasientene overvåkes av behandlende lege ved avslutning av behandling. De anbefaler også å redusere dosen gradvis.

Advarsel

The Food and Drug Administration har utstedt en svart boks advarsel for Cymbalta fordi det er en risiko for at pasienter tar stoffet kan utvikle selvmordstanker eller atferd.