Digidexo.com

Tegn på hypoglykemi

Hypoglykemi kalles også lavt blodsukker eller lavt blodsukker. Det er en tilstand som oppstår når blodglukose synker til en unormalt lavt nivå. Glukose er kroppens viktigste energikilde; når nivået synker, øker også kroppens evne til å fungere skikkelig. Hypoglykemi er ikke en sykdom på egen hånd, men det er en indikator for annen helseproblem.

Tegn og symptomer

Hypoglycemic tegn og symptomer varierer fra person til person. Det er viktig for enkeltpersoner å kjenne tegn for deres tilstand slik at de kan behandle den riktig. Tegn er hjertebank, skjelvinger, angst, nervøsitet, svimmelhet, søvnighet, forvirring, svetting, svakhet og sult. Det er mulig for hypoglykemiske episoder å skje mens en person sover. Disse tegn er roper eller å ha mareritt, overdreven svetting og tretthet, irritabilitet eller forvirring på å våkne.

Årsaker

Personer med diabetes kan oppleve hypoglykemiske episoder som en bivirkning til enkelte medisiner eller en kombinasjon av medisiner. Diabetikere kan også ha hypoglykemiske tendenser på grunn av utilstrekkelige eller langvarig bortfaller mellom måltider og snacks, økt fysisk aktivitetsnivå eller forbruket av alkoholholdige drikkevarer.

Diagnose

En tre-del eksamen kalt Whipple triade brukes til å diagnostisere hypoglykemi. Først faster en pasient natten før testingen, slik hypoglykemiske symptomene kan oppstå når det er nødvendig. En langvarig fast på et sykehus kan være planlagt hvis symptomene ikke oppstår under den innledende testing. Deretter blod fjernet fra pasienten mens symptomene oppstår er analysert på et laboratorium. Til slutt vil en lege se etter opphør av symptomer når blodsukkeret stiger. Dessuten vil en fullstendig fysisk undersøkelse, inkludert full avsløring av medisinsk historie, skjer for å hjelpe legen bekrefte hypoglykemi og bestemme potensiell årsak.

Behandling

Korttidsbehandling øker umiddelbart blodsukkeret når tegn vises. Dette kan inkludere sukker forbruker i form av drops, fruktjuice eller glukosetabletter. Mer alvorlige symptomer rende personen ute av stand til å ta de nødvendige sukker gjennom munnen kan føre til en intravenøs glukose eller glukagon-injeksjonen. For hyppige, alvorlige hypoglykemiske episoder, bør du oppsøke lege om å skaffe et hjem glukagon kit. Long-term forebygging av tilbakevendende hypoglykemi avhenger den underliggende årsaken til tilstanden. En lege kan endre medisinering eller endre dosen hvis den underliggende årsaken er medisinering. Hvis årsaken er en bukspyttkjertelen svulst, kan en lege kirurgisk fjerne den. Partiell fjerning av bukspyttkjertelen kan resultere for pasienter med nesidioblastosis, eller utvidelsen av de pankreatiske celler som danner insulin.

Advarsel

Hypoglykemiske episoder venstre ignorert kan føre til anfall, bevissthetstap og død. Imidlertid, når diabetes er årsaken for hypoglykemi, må stor forsiktighet for å bli gitt slik at blodsukkeret ikke heves for mye. Overkompensasjon kan øke blodsukkeret til farlige nivåer og kan også forårsake skade på nerver, blodårer og noen organer. For spørsmål angående hypoglykemi, må du kontakte lege.