Digidexo.com

Om Cerebral Parese hos barn

Cerebral parese er diagnostisert i 5000 barn hvert år. Tilstanden er ikke en sykdom, men en medfødt defekt. Det finnes ingen kur for cerebral parese og barn berørt av det må håndtere sine symptomer gjennom livet. Cerebral parese er ikke en progressiv lidelse og behandlinger er tilgjengelig.

Typer

Det er tre typer av cerebral parese: spastisk cerebral parese er preget av stivhet og problemer med å flytte; ufrivillige bevegelser er til stede i athetoid cerebral parese; og ataxic cerebral parese forstyrrer balansen og dybdesyn funksjoner.

Effekter

Enhver kropp funksjon som involverer muskelkontroll kan bli påvirket av cerebral parese, inkludert puste, spise, blærekontroll, tarmkontroll, gå og snakke.

Risiko

Babyer født for tidlig har økt risiko for å ha cerebral parese.

Årsaker

Årsaken til cerebral parese er ukjent. Sykdommen oppstår når fosterets hjerne ikke utvikles ordentlig. Tilstanden kan også oppstå som et resultat av hjerneskade tidlig i livet, eller problemer med levering.

Diagnose

Cerebral parese er ofte ikke diagnostisert før barnet viser tegn til forsinket utvikling; de fleste barn er diagnostisert på rundt 18 måneders alder.

Behandling

Barn med cerebral politikk trenger ofte flere typer behandling, inkludert fysisk, yrkesmessig, fritids og tale terapi. Noen ganger medisiner kan bidra til å kontrollere muskelkramper og kirurgi kan være i stand til å avlaste noen problemer; bukseseler og rullestoler kan hjelpe barn å være mer mobil.

Relaterte problemer

Lærevansker eller psykisk utviklingshemning oppstå i en fjerdedel av barn som har cerebral parese. Halvparten av alle barn med cerebral parese opplever anfall. Synsproblemer og hulrom er også vanlig.