Digidexo.com

Mycoplasma genitalium Symptomer

Mycoplasma genitalium er en seksuelt overførbar sykdom som er utbredt i både menn og kvinner i dag. Som alle seksuelt overførbare sykdommer, kan de mycoplasma genitalium symptomene være smertefullt og flaut, men likevel lar seg behandle hvis fanget i tid. Som med enhver medisinsk tilstand, hvis du opplever mycoplasma genitalium symptomene, bør du kontakte lege umiddelbart.

Smertefull vannlating

I likhet med andre seksuelt overførbare sykdommer (SOS), mycoplasma genitalium forårsaker smertefull brennende ved vannlating oppstår. Noen rapporterer smerte i stedet for å brenne, men generelt både menn og kvinner opplever dette symptomet. Dette skyldes det faktum at bakterier har en tendens til å infisere urinrøret til pasienten, forårsaker betennelser og følsomhet i det omgivende vev.

Smerter under sex

Kvinner er langt mer sannsynlig å oppleve smerte i stedet for nytelse under sex hvis de er smittet av mycoplasma genitalium. Dette er fordi vevet rundt urinrøret er i nær kontakt med den vaginale vegg og således er tilbøyelige til å bli irritert under samleie eller annen genital stimulering. Sjelden menn opplever en slik følelse.

Discharge

Menn og kvinner kan oppleve merkelige utslipp forårsaket av mycoplasma genitalium infeksjon. Utslippet kan være stygg luktende og av en uvanlig tekstur; fordi denne typen utslipp er vanlig i andre kjønnssykdommer, kan mycoplasma genitalium feildiagnostisert som klamydia eller gonoré.

Utvikling

De første Mycoplasma genitalia symptomer kan utvikle seg så tidlig som en uke etter samleie med en smittet person, eller så sent som tre uker. Anal, oral og vaginal sex er alle mulige steder for smitte av mycoplasma genitalium.

Forebygging / løsning

Den beste forebygging er å unngå samleie med en smittet person før de har fullført et behandlingsregime. Som en forholdsregel, dersom personens status med sykdommen er ukjent, kondomer bør brukes. Behandlingen består av en bredspektret antibiotika foreskrevet av lege. Det er viktig å fullføre behandlingsregime; du kan føle deg bedre etter bare noen få dager, men bakterier er fortsatt til stede i systemet og kan bli resistent hvis du ikke klarer å fullføre behandlingen.