Digidexo.com

Hvordan Lær om leverkreft Diagnose Process

Hvordan Lær om leverkreft Diagnose Process


I motsetning til mange typer kreft, leverkreft kan ikke bli oppdaget som et resultat av karakteristiske symptomer. Dette er fordi leverkreft ikke vanligvis kommer i leveren i seg selv, men ofte sprer seg dit fra andre områder av kroppen som har utviklet kreft. Siden symptomene er noen ganger vanskelig å oppdage, er det viktig at de som er mest utsatt for denne typen kreft er proaktive i screening prosessen.

Bruksanvisning

Planlegge en avtale med legen din hvis du er i en høyrisikogruppe og erfaring leverkreft symptomer som kronisk magesmerter.

Be legen din om kosttilskudd restriksjoner før diagnosen er utført. For eksempel har noen prosedyrer krever at du ikke spise eller drikke vann kvelden før. Du kan bli bedt om å avstå fra å ta spesifikke medisiner.

La legen din vet om du er allergisk mot noen stoffer som kan brukes i diagnostisering prosessen, er gravide, eller har hatt andre operasjoner eller prosedyrer.

Få en klar forklaring av diagnostiske tester. Det er en plikt for legen din for å forklare din tilstand og diagnostiske tester til deg i klare og konsise vilkår. Disse testene kan omfatte CT, ultralyd, MR, angiografi (en X-ray som ser på blodårer) eller en blodprøve som brukes til å sjekke for alfaføtoprotein (AFP).

Vær proaktiv om din helse, spesielt hvis du er på en høy risiko for leverkreft. Hvis du har høy risikoforhold som for eksempel skrumplever eller hepatitt B eller C, lære om symptomer på leverkreft.

Følg opp ved å gjøre positive forandringer i livet. Hvis du ikke allerede har sluttet å røyke og slutte eller begrenset drikking, nå er tiden.

Gjør deg klar for muligheten for en kreftdiagnose. Hvis, faktisk, du har leverkreft, kan det være lurt å ha en kjær ved din side i legekontoret.

Tips og advarsler

  • Spør alltid legen din om hvorfor han eller hun er å anbefale en spesifikk test, og hvis det er noen rimeligere, mindre smertefulle eller mindre invasive alternativer for testen. Du bør gå inn i den diagnostiske prosessen med all tilgjengelig informasjon og alternativer.
  • Hvis din diagnose kommer tilbake positivt for leverkreft, lære om alle de behandlinger som er tilgjengelig for deg. Legen din vil trolig henvise deg til en onkolog, som er spesialist på kreft, eller til en leversykdommer, som spesialiserer seg i leveren. Gjennom pasientens Bill of Rights, er det din rett til å ha noe å si i behandlingen.
  • Selv om det er symptomer på leverkreft, er de også symptomer assosiert med andre sykdommer.
  • Dersom det fastslås at du har kreft, vil du ønsker å snakke med noen (en profesjonell terapeut eller åndelig veileder) som kan hjelpe deg i den emosjonelle komponenten i behandlingen.