Digidexo.com

Oregano ekstrakter som en lettelse for tørr hoste

Oregano ekstrakter som en lettelse for tørr hoste


Naturmedisinere og alternative medisin utøvere bruke oregano å behandle forkjølelse og hoste som følger den. Som en medisinsk urt, er det spesielt brukt for tørre, uproduktive hoste for å gjøre dem mer produktive. Oregano er en kjent slimløsende, som løser opp slim, og bidrar til å utvise den fra kroppen. Den type oregano brukes for tørr hoste kalles merian, eller vill merian, en flerårig urt som tilhører mynte familien. Det gis vanligvis via en urte-te, men kan også tas i form av en urte ekstrakt, også kjent som et skjær.

Historie

Den botaniske navnet for vill merian er Origanum vulgare, og ifølge Encyclopedia Britannica det er funnet innfødt til Sør-Europa, deler av Asia og Nord-Afrika. Navnet oregano kommer fra de greske ordene oros og ganos, som betyr fjell og glede, henholdsvis. Urten aroma er veldig sterk, likner duften av salvie og, i mindre grad, timian. Grekerne betraktet vill merian å være et symbol på lykke, og skiltet av sine blomster blomstre på en grav betydde at den avdøde kjære hadde funnet fred.

Tradisjonell medisinsk bruk

Wild merian ble brukt i kulinariske samt medisinske applikasjoner for århundrer, spesielt av grekerne, som brukte den for alt fra rettsmidler for gift for smertestillende midler. Theherbalist.com samtaler merian en folkemedisin som har blitt brukt gjennom tidene for å behandle forkjølelse og sår hals, sammen med bronkial problemer. Den ble brukt i oldtidens Egypt som en antiseptisk og antibakteriell å desinfisere og fremme helbredelse av sår, samt å minimere arr. I dag blir det brukt til å behandle luftveislidelser som for eksempel tørr hoste, sammen med bronkitt, astma og betennelse i mandlene.

Effekter

Som en slimhinneavsvellende og slimløsende, letter merian symptomene på en kald, som inkluderer en sår hals, rallende eller tørr hoste, tett nese og smerter i kroppen. Som et slimløsende, et medikament som begge Løsner og fremmer produksjon av slim, er merian største effekt på grunn av fyto-kjemiske saponin, som har en stimulerende virkning på åndedrettssystemet. Merian letter også verkende muskler gjennom en organisk forbindelse kalt caffeic syre, en kraftig antioksidant med potente anti-inflammatoriske egenskaper.

Dosering

Når du tar merian for en tørr hoste, vil alternativ medisin utøvere ofte foreskrive en urte ekstrakt. Urteekstrakter eller tinkturer består av en løsning laget av å blande deler av urt med alkohol. Den plantemateriale blir deretter fjernet, med bare den rene olje fra den gjenværende urt. Selv om doseringen kan variere avhengig varemerke og produsent, er en vanlig dosering 5 til 10 dråper via dråpeteller, inn i enten vann eller juice. Alternativt kan dråpene plasseres under tungen.

Advarsel

Som med alle naturmidler, bør merian ikke ta plassen til akutt legehjelp eller vanlig legebesøk. Kvinner som er gravide eller ammende rådes til å unngå denne urten, som det også fungerer som en emmenagogue, som stimulerer blodsirkulasjonen (menstruasjon). Som vill merian er en del av mynte familien, bør alle med allergi mot urter i denne familien også utøve forsiktighet når man kommer i kontakt med det. Unngå kontakt med huden, da det kan føre til irritasjon.