Digidexo.com

Forventet levealder for kreft i bukspyttkjertelen

Kreft i bukspyttkjertelen er den fjerde største årsaken til kreft dødsfall. Hovedrollen i bukspyttkjertelen er å skille ut enzymer og hormoner som hjelper på fordøyelsen og regulerer metabolismen av sukker. Kreft i bukspyttkjertel begynner i vev og sprer seg raskt. Symptomene ikke vises før kreften er avansert, noe som gjør tidlig deteksjon vanskelig og ikke typisk. Siden bukspyttkjertelen ikke kan fjernes, består behandlingen vanligvis av stråling, kjemoterapi og målrettet medikamentell behandling.

Bukspyttkjertelkreft Staging System

Risikoen for å utvikle kreft i bukspyttkjertelen er en i 76, noe som tilsvarer 1,3 prosent. Selv om den generelle risikoen for kreft i bukspyttkjertelen er lav, statistisk, dødsfall er høye fordi kreft er vanskelig å diagnostisere tidlig. Scenen der kreften er diagnostisert er viktig i behandling beslutninger og levealder.

Den amerikanske Joint Committee on Cancer utviklet en iscenesettelse system kalt TNM. Iscenesettelsen systemet inneholder tre elementer: T, N og M. Hvis tall eller bokstaver brukes etter T, N eller M, de gir flere detaljer. Til tilnærmet forventet levealder for en bukspyttkjertelkreft pasient, må iscenesettelsen prosessen identifiseres.

T, N og M

Den T in staging beskriver størrelsen av tumoren (e), som måles i centimeter. Denne oppsetningen identifiserer også hvis kreften spredd seg. N i iscenesettelsen forklarer hvis kreften spredd seg til lymfeknuter. M står for metastasering. Når en kreft metastasizes, det sprer seg til andre organer i kroppen. Med kreft i bukspyttkjertelen, leveren, lungene og bukhinnen er de mest målrettede organer for metastasering.

Tall og Stages

De tall eller bokstaver som kan vises etter T, N og M gi mer informasjon om kreft progresjon.

• Tallene 0 til 4 representerer alvorlighetsgrad.
• Bokstaven X betyr "kan ikke vurderes."
• Bokstavene "er" betyr svulsten er inneholdt i de øverste lagene av pankreasgang celler.

Denne informasjonen blir deretter kombinert for å tildele en scene. Stadiene er jeg gjennom IV, med IV er den mest alvorlige.

• Stage 0 (Tis, N0, M0)
• Trinn IA (T1, N0, M0)
• Trinn IB (T2, N0, M0)
• Stage IIA (T3, N0, M0).
• Stage IIB (T1-3, N1, M0)
• Trinn III (T4, Enhver N, M0)
• Trinn IV (Enhver T, Enhver N, M1)

Overlevelse av Stage

Forventet levetid for bukspyttkjertelkreftpasienter er beskrevet i 5-års segmenter avhengig av stadium av kreft. Nedenfor er hvert trinn og prosentsatsen for å overleve.

Stage IA = 37 prosent
Stage IB = 21 prosent
Stage IIA = 12 prosent
Stage IIB = 6 prosent
Stage III = 2 prosent
Stage IV = 1 prosent

Samlet levealder Tidslinje

I sum, omtrent 20 prosent av bukspyttkjertelkreftpasienter lever i minst 1 år etter diagnose. Men mindre enn 4 prosent lever mer enn fem år. Risikofaktorer for å utvikle kreft i bukspyttkjertelen inkluderer fedme, røyking, familiehistorie, alder og rase.