Digidexo.com

Hvordan behandle astigmatisme og Lupus

Hvordan behandle astigmatisme og Lupus


Astigmatisme tilhører en kategori av øyesykdommer med brytningsfeil. Denne tilstanden vanligvis påvirker den fremre og den ytre overflaten av øyet eller hornhinnen. Når dette øyet strukturen har en uregelmessig krumning, vil synet bli forvrengt eller kondens, som vanligvis er forbundet med hodepine eller øye strain.Lupus er en autoimmun sykdom som oppstår når kroppens immunsystem angriper sitt eget vev og organer. Når det påvirker huden, blir den betegnet som discoid lupus erythematosus. Hvis det innebærer indre organer som nyrer, lunger eller hjerte, det kalles systemisk lupus erythematosus (SLE). Denne sykdommen er mer utbredt hos kvinner enn hos menn, og påvirker mennesker i alle aldre; selv om det er mest vanlig blant personer mellom 20 til 45 år.

Hvordan behandle astigmatisme og Lupus

Hvordan behandle Astigmatism

Still et øye eksamen tidsplan for dine briller. Reseptbelagte briller er den rimeligste og mest praktiske måte å korrigere mild astigmatisme. Her kan du velge din type briller, som passer din egen stil og komfort. Selv briller hjelper riktig nedsatt syn av astigmatisme pasienter, dette er ikke noe som gir permanent kur for tilstanden. Så det er tilrådelig å besøke optikeren ofte å overvåke regelmessig resept.

bruker kontaktlinser som kan bidra til å forbedre din visjon. Toric kontaktlinser er vanligvis linsen grepet av astigmatisme å bidra til å rette formen på en uregelmessig hornhinne. Etter gjennomgått en synsundersøkelse, vil optikeren avgjøre hvilken type toriske linser det suite din tilstand. Disse plastglass kan enten være hard eller myk, og besitter stor refracting kraft som er gunstig i å korrigere synet av pasienten.

Ta kontakt med din optiker om orthokeratology behandling. Orthokeratology (Ortho_K) er en behandling som innebærer bruk av stive gass permeable (RGP) kontaktlinser for å korrigere astigmatisme. Stive gass permeable kontakter er vanligvis bæres om natten for å bidra til å forbedre tilstanden til øynene. Dette er en svært potent metoden, noe som kan føre til en permanent omforming av en uregelmessig hornhinnen, som kan forbedre synet for pasienten. Denne type linser er mest aktuelt for personer som ikke er i bruk av kontaktlinser i løpet av dagen slik som profesjonelle idrettsutøvere hvor objektiver har en stor mulighet for å bli forskyves ut av øynene.

Gå for en laser kirurgi for å behandle astigmatisme. Denne type operasjon også kjent som LASIK øyekirurgi, innebærer bruk av en steril mekanisk enhet og laser. En viss type øyedråper er plassert på øynene til pasienten å nummen det og så at pasienten ikke vil føle noen smerte. Deretter, en steril mekanisk anordning kjent som microkeratome, blir brukt til å lage en tynn flik av hornhinnevevet. Klaffen er nøye løftet tilbake utsette hornhinnen lag for å ha den klar for laserbehandling. Laser blir så påført på de eksponerte corneale lagene under klaffen. Og så øyet kirurgen plasserer klaffen tilbake til sin opprinnelige posisjon. Den opererte øynene vil da være dekket med gjennomsiktig skjold for å beskytte det og reseptbelagte anti-inflammatorisk og antibiotika øyedråper vil da bli gitt av legen din.

Spør legen din om en prosedyre som kalles photorefractive keratectomy (PRK) er aktuelt for din astigmatisme. Photorefractive keratectomy (PRK) også kjent som avanserte overflate ablasjon (ASA), er en fremgangsmåte som innebærer bruk av laser, som kan enten være bølge-front guidet eller konvensjonelt. Her er det ikke hornhinnen klaff gjort for å korrigere astigmatisme. Laseren administreres direkte inn i overflaten av hornhinnen for å omforme dens uregelmessighet.

Rett din astigmatisme med den nyeste prosedyre som kalles photoablative innlegg (PAI LASIK). Denne nye state of the art metoden er utmerket for alvorlige synsproblemer av astigmatisme. Med bruk av en steril mekanisk enhet, blir et cornealt klaff opprettet. Klaffen blir deretter løftet tilbake for å eksponere corneale lagene. En syntetisk photoablative inlay blir deretter plassert på stromal sengen, etter påføring av laserenergi. Her laseren anvender korreksjoner gjennom inlay i stedet for at det direkte inn i de corneale vev. Klaffen er deretter plassert tilbake til sin opprinnelige posisjon og da pasientene synsskarphet er korrigert.

Diskuter med legen din om din sak er en kandidat for fakiske intraokulær linse (Piol). Hvis tilstanden er så alvorlig at LASIK øye kirurgi ikke vil hjelpe, kan legen anbefale denne prosedyren. Dette involverer ikke bruk av kirurgi og innsatsene involvere med korreksjon kan fjernes. Så dette er egentlig ikke en permanent kur for astigmatisme - i motsetning til LASIK øye kirurgi. Avhengig av tilstanden til pasienten, er en stiv eller fleksibel linse implantert i pasientens øyne for å forbedre synet. Når disse er satt inn linsene er på plass, kan de ikke bli sett i motsetning til vanlige kontaktlinser. Og de ikke krever regelmessig vedlikehold akkurat som vanlige kontaktlinser gjør.

Hvordan behandle Lupus

Beskytt huden din. Hvis du har discoid lupus, er du strengt rådes til å holde seg ute av solen for å unngå å utløse utslett som malar utslett - den sommerfugl-formet utslett som dekker nese og kinn. Selv skjærende lys i ditt hjem kan aktivere utslett, så vær forsiktig. Bruk verneklær, en lue, og sette en rikelig mengde solkrem eller solkrem når du går utendørs for å fullt ut beskytte deg mot solen. Sørg for å bruke en solkrem som har en solfaktor (SPF) på 15 eller høyere.

Påfør nyttige aktuell kremer for huden din utslett. Topiske corticosteroid kremer kan brukes i behandling av utslett å lindre betennelser av hudceller. Men ikke alle discoid lupus utslett svarer godt med steroidbehandling - spesielt for hud utbrudd forårsaket av eksponering for sollys. For slike tilfeller kan en krem ​​kalt Tegison som er avledet fra vitamin A, være fordelaktig. Alvorlig utslett kan behandles med oral steroid medisiner, men bare for en kort tids bruk på grunn av sin eksisterende bivirkninger. Medisiner for malariasykdommer, slik som Hydroksyklorokin (Plaquenil), er også nyttige i behandling av discoid utslett.

Slipp opp smerten på muskler og ledd. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) brukes ofte for å redusere smerte og hevelse i muskler og ledd forbundet med lupus. Noen over-the-counter NSAIDs inkluderer ibuprofen (Advil) og naproxen natrium (Aleve). Hvis du trenger sterkere slags NSAIDs, må du sjekke med legen din for resepter. Selv om du tar bare de milde over-the-counter NSAIDs, er det tilrådelig å spørre legen din om det å hindre komplikasjoner.

Ta noen immundempende medisiner for å behandle store symptomer. I alvorlige tilfeller av systemisk lupus erythematosus (SLE), der indre organer er berørt, medikamenter som undertrykker immunforsvaret er tatt. Disse immunundertrykkende medikamenter blir i hovedsak brukt for å kontrollere sykdommen og minimere skaden på berørte organer. Eksempler på disse stoffene er azatioprin (Imuran) - som er tatt muntlig, og cyklofosfamid (Cytoxan) - som kan bli gitt både muntlig og intravenøst. For alvorlige tilfeller av nyreproblemer forårsaket av lupus, er et stoff som heter mykofenolatmofetil (Celcept) administreres. Immunsuppressive midler blir noen ganger brukt med høye doser av kortikosteroider for å redusere dosen av hvert medikament som kan muligens føre til redusert risiko for bivirkninger.

Hint

  • For Astigmatisme:
  • Sørg for å regelmessig besøke din optiker å kontinuerlig overvåke tilstanden din. Og når du er der, rapportere alle typer ubehag du har å lindre det med en gang.
  • Gjelder ikke bare noen form for øyedråper uten å informere legen din om det - for det kan bare komplisere tilstanden din. Det er mye mer tryggere å bruke øyedråper som er foreskrevet av øyelegen.
  • For Lupus:
  • Sjekk med legen din før du tar vitaminer eller noen urte supplements-- disse agentene kan hemme effekten av dine lupus medisiner. Så vær veldig forsiktig med dette for å unngå ytterligere komplikasjoner.
  • Steroider eller kortikosteroider må brukes riktig med henhold til din leger råd. Hvis du har tatt dem i flere måneder, er det ikke tilrådelig å slutte å ta dem brått. En plutselig stans av steroid medisiner kan være svært skadelig for kroppen din. Sørg for at du er regelmessig besøker legen din mens du er under steroidbehandling å kontinuerlig overvåke ditt tilfelle. Legen din vil gi deg riktige instruksjonene om dosen av steroid medisiner og vil også gi deg veiledning om hvordan du trygt taper disse medikamentene over tid.
  • Opprettholde en sunn livsstil for å forbedre en raskere restitusjon. Spis sunt og følger visse diett instruksjonene fra lege eller klinisk ernæringsfysiolog. Røyker ikke; spesielt når immunsystemet er allerede sliter med lupus - dette vil bare øke din risiko for å få hjerte-og karsykdommer og gjøre situasjonen enda verre.