Digidexo.com

Hvordan Count menstruasjonssyklusen

Hvordan Count menstruasjonssyklusen


Den månedlige syklus kan noen ganger være forvirrende og uforutsigbart. Dette kan være spesielt frustrerende for kvinner som prøver å bli gravide, eller kvinner som bruker Natural Family Planning metode for prevensjon. Å vite hvordan å telle menstruasjonssyklusen gir deg kontroll over din seksuelle helse. Sørg for at du er klar over de gangene du har eggløsning, slik at du kan handle deretter, om du vil ha en baby eller du prøver å forhindre en graviditet.

Bruksanvisning

•  Kjenn lengden på menstruasjonssyklusen. Den gjennomsnittlige lengden er 28 dager, og det er det nummeret som mest menstruasjonssykluser regnes med. Imidlertid kan din være kortere eller lengre. Hold styr på antall dager mellom perioder; dette er lengden på menstruasjonssyklusen.

Begynn på den første dagen i menstruasjonen. Markere dagen i kalenderen din. Dette er den første dagen i menstruasjonssyklusen.

Bruke en 28 dagers syklus, telle 14 dager etter første dag av menstruasjonssyklusen, eller den første dagen i perioden; Dette er dagen som du er mest sannsynlig å eggløsning på. Hvis du prøver å ha en baby, ville dette være et godt tidspunkt å forsøke, og hvis du prøver å unngå å ha en baby, er dette et godt tidspunkt å avstå, eller bruke alternative metoder for prevensjon. Sirkel denne datoen på kalenderen for fremtidig referanse.

Count 14 dager fra den dagen du eggløsning. Dette er den siste dagen i syklusen. På en 28 dagers syklus, bør mensen starter på dag 28 eller dag 29.

Tips og advarsler

  • Se legen din hvis du har spørsmål om lengden eller regularitet av menstruasjonssyklusen.