Digidexo.com

Kronisk Alvorlig Nedre ryggsmerter

Kronisk Alvorlig Nedre ryggsmerter


Kronisk alvorlig nedre ryggsmerter er preget av dyp eller skarp smerte i korsryggen som ofte omfatter nummenhet eller brenning i beina, spesielt i bena.

Varighet

Alvorlig smerte i korsryggen som er tilstede i minst tre måneder uten relieff anses be kronisk.

Frekvens

En person som lider av kroniske smerter i korsryggen vil få tilbakefall av sin tilstand. Disse tilbakefall kan komme når som helst og varierer i varighet og alvorlighetsgrad.

Årsaker

I motsetning til akutt smerte i korsryggen, som generelt er forårsaket av en bestemt skade eller traume i ryggraden, i mange tilfeller er årsaken til kronisk alvorlig smerte i korsryggen kan ikke bli identifisert.

Noen identifiserbare årsaker

I noen tilfeller kan kronisk smerte i korsryggen være relatert til en identifiserbar hendelse eller tilstand. Blant annet kan disse inkluderer tidligere eller nåværende skader i ryggområdet, eller strukturelle problemer som spinal stenose, ødelagte skiver eller spondylolistese.

Behandlinger

Det finnes mange alternativer for behandling av kronisk alvorlig smerter i korsryggen. Disse spenner fra ikke-invasive prosedyrer som for eksempel fysioterapi, til invasive prosedyrer som for eksempel ryggkirurgi. Det er viktig å rådføre seg med legen din for å diskutere en passende løpet av handling for å lindre kroniske smerter i korsryggen.