Digidexo.com

Hyperbar oksygenbehandling for arteriell hypertensjon

Hyperbar oksygenbehandling for arteriell hypertensjon


Hypertensjon, eller høyt blodtrykk, påvirker ca 65 millioner mennesker i USA alene. Hypertensjon er den vedvarende økning av systolisk og / eller diastolisk blodtrykk opplesninger. En normal blodtrykket skulle falle i området fra 120 systolisk over 80 diastolisk. Hyperbar oksygenbehandling eksponerer pasienter til en ren oksygen miljø inne i en forseglet kammer. Brukes for visse typer sår, infeksjoner, forsinket stråleskader og alvorlig kullosforgiftning, har hyperbar oksygenbehandling også vist lovende i å lindre hypertensjon.

Behandling av hypertensjon med hyperbar oksygenbehandling

Hvis oksygennivået er lavere enn gjennomsnittet, kan lungeblodårene i kroppen din constrict, som ofte forverres hypertensjon. Ideelt sett bør du ha en oksygenmetning på minst 90% når det er mulig. Hvis du ikke klarer å opprettholde minimum 90%, kan hyperbar oksygenbehandling kan anbefales. Konsentrasjonen av ren oksygen gir kroppen din med et høyere oksygenmetning nivå, noe som holder lungeblodårene åpne og oksygen sirkulerer fritt i hele kroppen din. I tillegg til å gi dine organer med livsviktig oksygen og næringsstoffer, tildelingen av hyperbar oksygenbehandling holder blodårene åpne, noe som forbedrer din hypertensjon.

Hva kan man forvente

Hyperbarisk oksygenbehandling blir administrert i et forseglet kammer, hvor pasienten er utsatt for en ren oksygenmiljø som har blitt trykksatt av en og en halv til tre ganger den typiske atmosfæriske trykk.

I løpet av fremgangsmåten, vil ligge på en polstret bord, og trykket inne i kammeret økes gradvis med rent oksygen. Du vil bli bedt om å puste normalt. Mens trykket blir økt, kan ørene pop, og du kan oppleve mildt ubehag i ørene eller bihulene. Den følelsen er midlertidig, og generelt går bort hvis legen din litt minsker trykket. Når økten er over, kan du føle deg ør og sliten, og du kan ha en hodepine. Be et familiemedlem eller en venn til å kjøre deg til og fra hyperbar oksygenbehandling avtaler, slik at du kan slappe av etter øktene.

Forholdsregler

Langvarig nærsynthet (nærsynthet), mellomøret brudd, sinus skader og selv lenge skaden er alle alvorlige komplikasjoner som kan oppstå som et resultat av å motta hyperbar oksygenbehandling. Mer alvorlige komplikasjoner kan inkludere oksygenforgiftning, noe som fører til væskeansamling i lungene, beslag og muligens respirasjonssvikt. Kontakt legen din umiddelbart hvis du opplever noen av disse symptomene, og søke medisinsk behandling umiddelbart.