Digidexo.com

Hva er årsakene til bipolar lidelse?

Forskning

Bipolar Jeg er preget av maniske høyder så alvorlige at de forstyrrer dagliglivet. Dette hypermania veksler med perioder med svært lave lows - vanligvis varer i flere uker. Sin fetter Bipolar II manifesterer seg også som perioder med mani og depresjon, men manien er ikke så forstyrrende eller alvorlig som for bipolar I. Dette forstyrrelse i hjernen forblir gåtefulle, men forskning tyder på det er en blanding av årsaker i arbeid for å produsere disse alvorlige humørforstyrrelser.

Gener

Oddsen for et barn eller ung voksen utviklings Bipolar Jeg er fire til seks ganger mer sannsynlig dersom en forelder eller søsken har sykdommen. Selv så mange mennesker med en slik familiehistorie aldri utvikle sykdommen, noe som betyr at det ikke kan muligens være den eneste årsak til sykdommen, og er ganske enkelt ett stykke av en meget komplisert oppgave.

Fysiologiske Clues

Bipolar I hjerner, når studert ved hjelp av hjerneavbildningsteknikker, ikke ser ut som normale fungerende hjerne. De hjernen mønstre er lik de som lider med lidelser som schizofreni, noe som indikerer at dette mønsteret kan være knyttet til humør abnormaliteter.

Stress

Store forandringer i livet, slik som død av en kjær, en fødsel, ekteskap eller en Permittering, kan føre til Bipolar jeg til overflaten i de som er genetisk disponert for sykdommen. Det kan også gjøre de som allerede lider med sykdommen verre, forsterke anfall av mani og depresjon og atferdsendringer som følger med det.

Narkotika

Bruk av vanedannende stoffer er ganske vanlig hos de med bipolar og andre relaterte sykdommer. Disse stoffene kan faktisk få bipolare symptomer, eller brukes som en krykke for å hjelpe den uordnede person (selv om det bare gjør situasjonen langt verre). Overdel som metamfetamin og kokain, og selv koffein kan bringe på maniske episoder, mens alkohol og andre downers kan forverre depressive tilstander.