Digidexo.com

Hvordan bruke Diet å behandle astma

Hvordan bruke Diet å behandle astma


Astma er en sykdom i lungene som er preget hovedsakelig av periodiske problemer med å puste. Mange som har astma har også ulike allergier, så disse to forholdene henger sammen. Når lungene blir irritert av dander, røyk, plantemateriale eller andre luftbårne partikler, bronkiene constrict, noe som gjør det vanskelig å puste. Du kan være i stand til å behandle din reaksjon på miljø partikler og bedre lungefunksjon ved å gjøre noen endringer i kostholdet ditt. Les videre for å lære mer om hvordan du bruker din diett for å behandle astma.

Bruksanvisning

Delve Into Diet

Fjern eventuelle kjente matallergener fra ditt daglige kosthold. Ikke bruk nøtter, frukt, egg eller andre elementer som forårsaker irritasjon i munn, kvalme, elveblest eller andre allergisymptomer.

Reduser inntaket av salt, fet eller bearbeidet mat (med unntak av fiskeolje). Erstatte disse matvarene for frisk frukt eller grønnsaker.

Reduser raffinert hvitt mel og sukker inntak. Bruk matvarer som har hel-hvetemel eller naturlige søtstoffer, for eksempel honning eller fruktjuice, når det er mulig.

Ta kontakt med en ernæringsfysiolog, akupunktør eller andre natur helsepersonell for en personlig vurdering av hvordan kostholdet påvirker astma tilstand.

Påfør din diett til astma Treatment

Øk forbruket av antioksidanter. Dette er rikelig i visse frukter, for eksempel blåbær, samt grønnsaker i liljefamilien, for eksempel hvitløk og løk.

Få rett fett. Spis mer fisk for omega-3 fettsyrer og bruker extra virgin olivenolje i stedet for tyngre, raffinerte oljer som for eksempel solsikke eller safflower. Damp grønnsaker i stedet for matlaging med smør eller olje.

Øk inntaket av frisk frukt og grønnsaker. Disse kan inneholde bioflavinoids, betakaroten og vitamin C og E, som har antioksidant og autoimmune-boosting egenskaper.

Følg med helsepersonell råd om en astma-vennlig diett før det blir en del av det samlede rutinen.

Tips og advarsler

  • Frekvensen av astma øker for de som er på en diett høy i salt og vegetabilske oljer og lavt i ferske grønnsaker.
  • Riktig kosthold kan styrke immunceller, som kan redusere overfølsomhet for luftbårne allergener og partikler.
  • Antioksidanter kan hjelpe til å immobilisere frie radikaler i legemet. Oppbyggingen av frie radikaler kan forårsake systemisk dysfunksjon.
  • Matallergier kan påvirke astma. Du kan behandle dem gjennom unngåelse.
  • Astma er en alvorlig sykdom som du sannsynligvis ikke kan behandle gjennom kosten alene. Se en lege når du mistenker at du kan ha astma.
  • Fortsett å spise en balansert kosthold mens du justerer den mot flere astmavennlige ingredienser.