Digidexo.com

Sphenoid dysplasi & Sinus infeksjoner

Sphenoid dysplasi & Sinus infeksjoner


Dysplasi av sphenoid bein kan forekomme med bihulebetennelse fører til tilstanden manifestert ved intens hodepine. Involvering av sphenoid bein med bihulebetennelse kan føre til sphenoid bihulebetennelse. Tidlig diagnose og behandling er viktig som tilstanden kan være progressiv og kan innebære alvorlige komplikasjoner når venstre ubehandlet.

Betydning

Sphenoid dysplasi innebærer et bein abnormitet der sphenoid beindannelse er ufullstendig. Den sphenoid ben danner en del av øyehulen, og den har bihulene rager ned til nesehulrommet. Dens misdannelse kan skyldes medfødte defekter eller skalle-mangel, og det kan være involvert med bihulebetennelse.

Bihulebetennelse kan oppstå langs defekt sphenoid bein, noe som resulterer i tilstanden til sphenoid bihulebetennelse. The American Academy of Øre-Head and Neck Surgery definerer bihulebetennelse som betennelse i slimhinnen i bihulene, bein og hulrom. Når inflammasjon påvirker sphenoid ben, inntreffer sphenoid sinus som er en av de mest utfordrende typer bihulebetennelse som kan føre til forskjellige komplikasjoner.

Symptomer

Diagnostisering sphenoid bihulebetennelse er ofte vanskelig på grunn av de subtile manifestasjoner av symptomer. Den vanligste tegn på tilstanden omfatter hodepine som kan være intens nok til å påvirke søvnen, og selv narkotika kan ikke være i stand til å gi lindring. Feber kan være til stede eller rhinitt med smerte dypt i øynene. Noen kan også føle hypoesthesia eller mindre sensasjon langs ansiktet.

Komplikasjoner

Leaving tilstanden ubehandlet kan føre til ødeleggende komplikasjoner som kan medføre nevrologiske, vaskulære og optiske strukturer. I nærvær av sphenoid dysplasi, kan bihulebetennelse lett komme nær hjernen som kan føre til hjernehinnebetennelse og kronisk kan danne pus eller abscess som kan spre seg til hjernen forårsaker en livstruende tilstand. Mild betennelse i øyelokket som kan føre til blindhet kan også forekomme. Vaskulære komplikasjoner kan føre til aneurisme eller blodpropp på grunn av involvering av halspulsåren. Astma kan også utvikle, og det kan være tap av følelse til lukt og smak.

Behandling

Når diagnosen er etablert for sphenoid bihulebetennelse, er antibiotika umiddelbart administreres sammen med decongestant som behandling innen 24 timer. I nærvær av alvorlige komplikasjoner, er operasjonen ofte indikert å etablere drenering.

Forebygging / løsning

Enkle tiltak som å drikke rikelig med væske kan holde nese tynn. Også, lider bør slutte å røyke, trene forsiktig blåser i nesen, drikke mindre alkohol og unngå ekstreme temperaturer som hindrer bihulebetennelse.