Digidexo.com

Hormonell behandling for prostatakreft

Prostatakreft er en trussel som ruver stadig større for aldrende menn. Mens alle dreads tanken på kontrahering denne sykdommen, kan noen små mål av komfort tas i det faktum at vi helle utallige mengder penger inn i kampen mot kreftdødelighet priser. Så mens tanken på å ha kreft kan være så skremmende som noen gang, muligheten for å overleve en kamp med kreften vokser for hver dag. For menn diagnostisert med prostatakreft, er en mulig behandling hormonbehandling.

Om prostatakreft

Enkelt sagt, er prostatakreft en tilstand der cellene i prostata begynner å vokse på en unormal og ondartet mote. Hvis venstre ukontrollert, vil disse unormale cellene til slutt fortsette å vokse på en akselererende hastighet, til slutt tar over hele kroppen. Prostatakreft er kategorisert inn i etapper (fra 1 til 4), avhengig av hvor langt kreften har spredd seg. I trinn en og to, er kreft lokalisert til prostata. I trinn tre, har kreft spre seg til omgivende vev. I trinn fire, har kreft spredt over hele kroppen via lymfeknute systemet. Hvis det oppdages tidlig, har prostatakreft en utvinningsgrad på over 90 prosent.

Hva er hormonbehandling?

Hormonterapi er administrering av medikamenter utformet for det formål å endre de hormonnivået i kroppen. Selv om ikke en kur for prostatakreft, kan hormonbehandling bidra til å bremse spredningen av sykdommen. Det er et nyttig alternativ behandling for de som ellers er i stand til å ha kirurgi, de som har en gjentakelse av en tidligere kamp mot prostatakreft, eller for de som ønsker å bruke det sammen med andre behandlinger for å øke sin effektivitet.

Hvordan hormonbehandling jobbe?

Som det har vist seg at androgener (mannlige hormoner slik som testosteron og DHT) innenfor legemet lette veksten av kreftceller, det primære formålet med hormonterapi er å senke nivået av disse stoffene. Dette kan oppnås på en rekke måter, inkludert: (1) orkidektomi, som er en kirurgisk fjerning av testiklene; (2) injeksjoner av luteiniserende hormon-frigjørende hormon-analoger, som kjemisk senker androgen nivåer; (3) injeksjoner av luteiniserende hormon-frigjørende hormon-antagonister, som også fungerer gjennom kjemiske midler; og (4) anti-androgener, som er en kategori som omfatter en rekke medikamenter som blokkerer kroppens evne til å bruke biotilgjengelige androgener.

Hva er de vanligste bivirkningene?

Bivirkninger fra kunstig senke androgen nivåer er ubehagelig, for å si det mildt. De kan omfatte: gynekomasti (vekst av hann brystvev), negativ kropps recompositioning (tap av muskelmasse, og gevinsten i fettmasse), depresjon, tretthet, senkes røde celletellinger, tap av beintetthet, seksuell dysfunksjon, kronisk tretthet og varmt blinker. Disse er alle alvorlige bivirkninger, og siden noen av de former for hormonbehandling oppført er irreversible, ville det være lurt å nøye veie alternativene før under dette løpet av handlingen.

Ytterligere betraktninger

Selvfølgelig, når valget står mellom forlenget levealder på en tung kostnad eller en minsket levealder uten sider effekter, er avgjørelsen eksemplifisert ved å bli revet mellom Scylla og Charybdis. I den forstand, hormonbehandling for å bekjempe prostatakreft er ganske blandet bag. En studie av Dr. Grace L. Lu-Yao ved University of Medicine & Dentistry of New Jersey har vist at eldre menn med prostatakreft er bedre å nekte hormonbehandling, som det ikke øker overlevelse, slik at, i det minst, er et kutt og tørr beslutning (ytterligere informasjon om studien er tilgjengelig er tilgjengelig i 9 juli utgaven av The Journal of American Medical Association publisert i 2008). Som for de andre kjemper prostatakreft og beslutter å tåle påkjenningene av hormonbehandling, er avgjørelsen ikke så enkelt.