Digidexo.com

Hvordan eliminere matvarer som forårsaker diaré

Diaré er definert som konstant avføring som er løs og vannaktig. I tillegg kan diaré være ledsaget av kramper, oppblåsthet, kvalme og plutselig trang til å bruke badet. Alle opplever diaré til tider, og det vanligvis varer i et par dager. Men hvis symptomene vedvarer, kan du kjøre risikoen for dehydrering og bør kontakte legen din umiddelbart. Mange faktorer kan forårsake diaré, inklusive stress, matforgiftning, og hyppig inntak av visse typer matvarer. Ved å eliminere disse matvarer fra kostholdet ditt, kan du kontrollere diaré.

Hvordan eliminere matvarer som forårsaker diaré

eliminere fettete, fettstoffer og kremet matvarer fra kostholdet ditt. Disse typer matvarer kan blokkere tarmen, som hindrer avføring fra passerer gjennom systemet.

Unngå melkeprodukter som melk, yoghurt, iskrem og ost. Meieriprodukter inneholder et enzym som forårsaker oppblåsthet og gass, og er spesielt plagsom for personer med laktoseintoleranse.

Slutt å bruke kunstige søtningsmidler. De fungerer som et avføringsmiddel i systemet. Diett drikker og sukkerfrie drops er giftig for systemet ditt og føre til en opphoping av syre og gass.

Spis små porsjoner av bønner, kål, brokkoli og blomkål, eller eliminere dem helt fra kostholdet ditt.

Øv riktig mat hygiene. Før håndtering av mat, vaske hendene i varmt såpevann og alltid vaske frukt og grønnsaker før konsum. Vask kjøkkenutstyr grundig før bruk. Bakterier kan være skadelig for fordøyelsessystemet og er ofte funnet i feil vasket matvarer, retter, samt hendene. Umiddelbart kjøle matrester, men ikke vente mer enn et par dager for å spise dem. Hvis det har gått en stund, kaste den ut.

Hint

  • Drikk mye vann, spise suppe, og knaske på kjeks for å berolige en urolig mage.
  • En annen metode for å roe fordøyelsessystemet er BRATT kosthold: bananer, ris, applesauce, te og toast. Disse bland matvarer vil ernære deg som du gjenopprette fra diaré.
  • Ikke drikke alkoholholdige drikker som øl, og unngå sitrus drikker som appelsin og grapefrukt juice, som er svært sure.