Digidexo.com

Tegn og symptomer på en leverproblem

Leveren er et viktig organ i kroppen din ligger på nedre høyre side av magen. Leveren har mange jobber å gjøre for å holde deg frisk, inkludert å fjerne giftstoffer i blodet, behandler viktige vitaminer og mineraler, og fordøye maten du spiser. Symptomer på leverproblemer kan være lett å få øye på hvis du vet hvilke som skal se etter.

Gul Utseende

Et viktig tegn på at du kan ha leverproblemer er en gulfarging av hud og øyne, også kjent som gulsott. Gulsott er forårsaket når det er et overskudd av en kjemisk kalt bilirubin i blodet. Bilirubin er en gift igjen i leveren når gamle røde blodceller blir ødelagt. Leveren er ansvarlig for excreting galle og fjerne dette toksinet fra kroppen gjennom avføring. Når leveren ikke fungerer som den skal, kan det ikke klarer å fullføre denne oppgaven, og dermed bilirubin stiger i blodet ditt. Sammen med en gulfarging av hud, unnlatelse utvise bilirubin fra kroppen kan også føre til lysere avføring fordi bilirubin, som er ansvarlig for den brune fargen på avføring, er ikke til stede.

Vekttap

Et annet tegn på leverproblemer er senket appetitt som fører til vekttap. Det er vanlig når man har levercirrhose, som er en tilstand i hvilken leveren er arrdannelse og langsomt svekkes. Det er ikke i stand til å utføre sine normale funksjoner, inkludert fordøyelse, noe som er grunnen til at du kan miste appetitten.

All-Over Itch

Kløende hud kan være forårsaket av en rekke ting, inkludert bug biter, allergi eller tørr hud. Hvis du har vedvarende kløende hud over hele kroppen uten at noen av disse årsakene, kan det være et tegn på leverproblemer. Grunnen til leveren forårsaker kløe i huden er ikke helt kjent, men antas å være et resultat av overflødig giftstoffer i blodet. Leveren kan ikke fjerne dem, forårsaker en hudreaksjon som de strømmer gjennom kroppen din.

Hevelse

Hevelse, smerte og ømhet i nedre høyre del av magen området er også et tegn på at du kan være lider av leverproblemer. Dette hevelse i leveren kan også føre til andre problemer som for eksempel smertefull pust hvis leveren presser på mellomgulvet. Hevelse i ankler kan oppstå når leveren hindrer blodstrømmen og forårsaker væskeansamlinger i den nedre delen av kroppen din.

Andre symptomer

Dette er bare noen av de mest talende symptomer som du kan ha et problem leveren. Andre symptomer kan være svimmelhet, tretthet, depresjon, hodepine, blodig avføring og beslag. Men disse symptomene er vage og kan være forårsaket av en rekke andre helseproblemer. Hvis noen av disse symptomene presenterer seg selv, bør du oppsøke lege umiddelbart for å avgjøre om leveren din, eller noen annen del av kroppen din, er årsaken.