Digidexo.com

Mat som er bra for å senke kolesterolet

Hvis kolesterolet er høyt du er i faresonen for hjertesykdom. Å spise et hjerte sunt kosthold er viktig hvis du ønsker å redusere og kontrollere kolesterolet. Velg mat som er lav i kolesterol og mettet fett og transfett.

Kolesterol

Det er to typer av kolesterol. Low density lipoprotein (LDL) er det "dårlige" kolesterolet. LDL kolesterol kan bygge opp på veggene i blodårene. Når det kombineres med andre stoffer LDL bygge opp kan danne plakk. Plakk er en tykk, hard avsetning som vil begrense blodkaret og gjøre dem mindre fleksibel. High density lipoprotein (HDL) er det "gode" kolesterolet. HDL bidrar til å beskytte ditt hjerte. HDL bærer dårlig kolesterol til leveren din slik at den kan behandles av kroppen din. Noen kolesterol er laget av kroppen din og resten kommer fra hva du spiser. Holde de to typer kolesterol i balanse er nøkkelen til å ha en god kolesterolnivå.

Løselig fiber

Spise løselig fiber vil redusere LDL-nivå ved å redusere mengden av kolesterol kroppen absorberer. The fiber finnes i hele korn, frukt, grønnsaker og belgfrukter er best. Matvarer som er gode kilder til løselig fiber inneholder havregryn, havrekli, nyre bønner, epler, pærer, bygg og svisker.

Nøtter

De flerumettede fettsyrer som finnes i noen nøtter kan redusere kolesterolet i blodet ditt. Nøtter å spise er mandler, hasselnøtter, peanøtter, pekannøtter, noen pinjekjerner, pistasjenøtter og valnøtter. Valnøtter også bidra til å holde blodårene sunne og elastisk. Alle nøtter er høy i kalorier, så bare spise en håndfull om gangen.

Omega 3 fettsyrer

Omega 3 fettsyrer ikke bare bidra til lavere kolesterol, de også hjelpe hjertet ved å senke blodtrykket og minske risikoen for blodpropp. Spise to porsjoner i uken med fet fisk som makrell, sjø ørret, sild, sardiner, Albacore tunfisk og laks. Omega 3 fettsyrer kan også bli funnet i bakken linfrø og rapsolje.

Olive Oil

Antioksidanter i olivenolje lavere LDL uten å skade din HDL. Ved hjelp av olivenolje kan bidra til å redusere dårlig kolesterol uten å påvirke din gode kolesterolet. Bruke extra virgin olivenolje som den har et høyere nivå av antioksidanter. Unngå lys oliven olje, fordi det har blitt behandlet for å gi den en lettere smak eller farge.