Digidexo.com

Søvn Fremme dietter

Søvn Fremme dietter


Stress, for mye alkohol og ulike andre faktorer kan hindre deg i å sove godt om natten. Ditt kosthold kan også være den skyldige. Men det er mat du kan spise som fremmer søvn.

Karbohydrat Foods

Høy karbohydrat, men likevel lett mat, hjelper du snooze. Karbohydrater forbedre hjernens søvn kjemiske, serotonin, men de har ikke overbelaste fordøyelsessystemet. Eksempler på høy karbohydrat matvarer inneholder et lite stykke angel mat kake toppet med bær; en rosin bagel belagt med honning eller en hel hvete engelsk muffin. Du kan spise noen pretzels eller en bakt potet eller 1/2 kopp pasta med saus.

Trytophan

Å drikke kamille te, vendelrot te eller sitronmelisse te vil hjelpe deg å sove. Drikke varm melk gjør det samme, ifølge UCdailynews.com. Melk inneholder aminosyren tryptofan, som kan sammenlignes med å ta en beroligende. Mandler inneholder også tryptofan og kan fremme søvn. Tryptofan som finnes i kalkun visstnok fremmer søvn; Men Elizabeth Somer, RD, og ​​forfatter av "The Food and Mood Cookbook: oppskrifter for å spise godt og føler ditt beste," sier at det er egentlig ikke nok tryptofan i Tyrkia for å zonk deg ut.

Bananer og andre søvn Inducere

Spis en banan. Bananer består av serotonin og melatonin, som begge gjør deg søvnig. Sett litt honning i varm melk eller kamille te og drikke opp. Den bit av glukose som finnes i honning forteller hjernen din til å slutte å produsere signalstoffet orexin som gjør deg våken.

Havregryn, poteter og flaxseeds

Spis litt havregryn, råder Care2.com. Havre inneholder melatonin. Når du spiser poteter du bli kvitt de syrer som forstyrrer tryptofan produksjon. Spise noen flaxseeds, med er rike på omega-3 fettsyrer, for å minske depresjon og hjelpe deg å føle deg bedre; når du er deprimert, er det vanskelig å sove.

Måltider

Velg en søvndyssende måltid til kvelds. Velg mellom eggerøre og ost; sjømat, cottage cheese og pasta; tofu stir fry; pasta med parmesan ost og en tunfisk sandwich. Chili med bønner kan gjøre deg søvnig, også, hvis det ikke er for krydret.

Når du skal spise

Karbohydrat matvarer har høyere glykemisk rangeringer når de brytes raskt ned under fordøyelsen. Denne typen mat hjelper du sovner dobbelt så fort. Spis maten innen fire timer etter pensjonere seg, som gir hjernen kjemikalier serotonin og tryptofan tid til å slippe.