Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne symptomer på nyresykdom

Hvordan gjenkjenne symptomer på nyresykdom


Det er mange mennesker som lever med nyresykdom, men vet ikke det. De tidlige varseltegn er veldig subtil, men hvis du vet hvordan å gjenkjenne symptomer på nyresykdom du kan begynne behandlingen før det blir et mer alvorlig problem. Les videre for å lære å gjenkjenne symptomer på nyresykdom.

Hvordan gjenkjenne symptomer på nyresykdom

Merk hvis du har noen endringer i vannlating vaner. Du kan ofte ha trang til å urinere, men når du går på do, skjer det ingenting.

Kontroller om urinen er skummende, sprudlende, veldig blek eller mørkere enn vanlig. Du kan også ha blod i urinen din, i så fall bør du oppsøke lege umiddelbart.

Se om du har noen merkelige hevelse i ankler, føtter, ben eller hender. Når nyrene begynner å svikte, er de ikke i stand til å fjerne ekstra væske, som starter å bygge opp i andre deler av kroppen din.

Legg merke til om dine søvnvaner endres. Som nyrene svikter, det er mindre oksygen i blodet enn normalt. Dette kalles anemi og forårsaker tretthet.

Merk Hvis du har problemer med å konsentrere seg eller oppleve anfall av svimmelhet. Den anemi forårsaket av nyresykdom betyr mindre blod strømmer til hjernen din.

Se om du ofte føler deg kvalm. Opphoping av avfall i blodet vil føre til kvalme og oppkast. Du vil også oppleve kløe på grunn av tilstedeværelsen av avfall i venene.

Taste matvarer du kjenner godt. Nyresykdom kan gjøre ting smaker annerledes. Du kan ha en jern-aktig smak i munnen eller veldig dårlig ånde.

Gå opp et sett med trapper. Hvis du oppdager at du alltid er andpusten, selv når du ikke gjør fysisk trening, kan det være på grunn av nyresykdom. En oppsamling av væske i lungene og et lavt oksygen teller i blodet vil føre til dette symptomet.

Kontroller for overflødig smerter i ryggen eller siden. Ofte den siden med den plagede nyre vil bli sår. Noen typer nyresykdom kan produsere smertefulle cyster på nyrene.

Hint

  • Det finnes en rekke andre tilstander som kan føre til symptomer som ligner de som er forbundet med nyresykdom. Pass på at du ser en lege å avgjøre om nyresykdom forårsaker symptomene dine.
  • Snakk med venner og familie om nyresykdom. Mange mennesker lære å gjenkjenne symptomer på det først etter at de har levd med sykdommen i noen tid.