Digidexo.com

Tegn og symptomer på en Aura Migrene

Tegn og symptomer på en Aura Migrene


Ifølge National Headache Foundation (NHF), nesten 30 millioner amerikanere opplever migrene. En migrene med aura er også referert til som en "klassisk" eller "klassiske" migrene. Ifølge NHF, Lewis Carroll, forfatter av "Alice in Wonderland", led aura migrene og utviklet ideer for sin bok fra de visuelle forstyrrelser oppleves mens i aurafasen. Ifølge migrene Research Foundation, 15 til 20 prosent av migrenepasienter opplever en aura før deres migrene. Ifølge Mayo Clinic, er en aura et faresignal eller et signal som forekommer i løpet av en time før migrene begynner, og det kan vare fra 10 til 30 minutter. Folk opplever auraer som sanseforstyrrelser, fysiske symptomer eller en kombinasjon av de to.

Synsforstyrrelser

Visjon endringer er den vanligste typen av aura fase. Synsforstyrrelser vanligvis begynner i midten av synsfeltet og spre utover. Unormale visuelle opplevelser kan inkludere skimrende flekker eller stjerner, sikksakk linjer som sakte flyter over synsfeltet, midlertidig tap av syn som vanligvis påvirker sidesynet, blinde flekker i synsfeltet og lysglimt eller prikker.

Andre sanseforstyrrelser

Tegn og symptomer på en migrene aura som involverer andre enn visjon sanser inkluderer høre en ringelyd i ørene, nummenhet i ansikt, føler en prikkende følelse i armer eller ben, problemer med å snakke eller forstå noen som snakker til deg og endringer i lukt, smak eller berøring.

Andre symptomer

Andre symptomer på migrene med aura som forvirring, irritabilitet, depresjon, rastløshet, intense energi eller tretthet, mat krav og muskelsvakhet på en side av kroppen. En person med migrene med aura kan oppleve kvalme, brekninger, følelsen av smertefull brennende eller stikkende følelse i huden mens utføre dagligdagse aktiviteter (som å børste håret) og følsomhet for lys, lyder og lukter. Noen mennesker også oppleve en "rar følelse", men ikke klarer å beskrive det.

Pain

Alvorlig hode smerter forbundet med en migrene med aura er beskrevet som intense bankende eller kjedelig verkende, og smerter kan oppstå før eller etter aura begynner. Ifølge American Academy of Family Physicians, kan en person også oppleve aura og migrene samtidig. Smerten vanligvis oppstår på den ene siden av hodet, men kan påvirke begge sider.