Digidexo.com

Grunner for Hormonell ubalanse

Det er forskjellige grunner til hormonelle ubalanser, fra en overaktiv eller underactive skjoldbruskkjertelen til overgangsalder, graviditet, kosthold, fysisk aktivitet, medisiner og stress. Heldigvis for de som holde deg oppdatert om kroppen sin og holde en åpen dialog med sin lege, mest hormonelle ubalanser kan korrigeres.

Skjoldbrusk problemer

Enten hypertyreose (en overaktiv skjoldbruskkjertel) eller hypotyreose (en lite aktiv skjoldbruskkjertel) kan føre til en hormonell ubalanse. I hypertyreose, for mye av hormonet tyroksin er produsert og kan forårsake symptomer som hurtig vekttap, en rask hjerterytme, skjelving, nervøsitet, manglende appetitt, søvnløshet, tretthet og struma; i hypotyreose, er for lite produsert, og fedme, hjerteproblemer, leddsmerter og ufruktbarhet problemer kan føre til.

Menopause

Under overgangsalderen, hormonnivået av østrogen og progesteron endre seg dramatisk, forårsaker symptomer som hetetokter, fett gevinst i mageområdet, humørsvingninger, hårtap eller hår tynning, uregelmessig perioder og redusert fruktbarhet, blant andre plager. (Disse hormonelle endringer kan også skje i løpet av perimenopausal og postmenopausale etapper.) Hvis symptomene er for intens, kan hormonbehandling bidra til å stabilhormonnivåer.

Graviditet eller etter fødselen

Gjennom hele svangerskapet og under post partum måneder, hormonnivået svinge hele tiden og kan ta opptil et år etter fødselen for å regulere. Disse endringene i hormoner kan føre til alt fra humørsvingninger og hodepine til brystforstørrelse og fordøyelses-kanalen opprørt, inkludert kvalme, oppkast og forstoppelse. Ifølge Merck Manualer, morkaken fører til en frigjøring av et hormon som kan forårsake hjertebank og hypertyreose, om andelen gravide dette hardt rammet er ganske lav.

Livsstil

Medisinering, kosthold, kan en mangel på fysisk aktivitet og stress bidrar til en hormonell ubalanse. Langvarig bruk av enkelte medisiner, for eksempel visse steroider, p-piller og smertestillende medikamenter kan føre til endringer i hormonnivået. Dietter som mangler på enkelte vitaminer og mineraler og er høy i dårlig fett kan føre hormoner for å falle ut av balanse. Mangel på fysisk aktivitet kan føre til anabole hormoner for å redusere dramatisk. Stress kan også negativt påvirke hormonnivået. Heldigvis korrigere vane som har forårsaket ubalanse bør resultere i hormoner rebalanseringsbehovet innen rimelig tid.

Hormon misbruk

Bruken av anabole steroider kan være nyttig i visse tilfeller, for eksempel hos pasienter som har vedvarende alvorlig skade eller sykdom. Men når det brukes til bodybuilding og atletisk ytelse ekstrautstyr de kan forårsake en ubalanse av hormoner i kroppen, noe som resulterer i aggressiv atferd, humørsvingninger, svekket dømmekraft, akne, hann-mønster baldness og selv leversykdom eller død. På grunn av dette, bør anabole steroider tas bare under direkte tilsyn av en lisensiert lege som kan overvåke pasienten regelmessig.