Digidexo.com

Hjelp til Crohns sykdom

Crohns sykdom er en tilstand i fordøyelsessystemet. Det kan påvirke hele fordøyelseskanalen, men vanligvis påvirker ileum, som er den enden av tynntarmen. Den er kjennetegnet ved betennelse i de forskjellige lag av tarmen, i sin tur forårsaker diaré og magesmerter. Legene er ikke helt sikker på hva som forårsaker dette inflammatorisk tarmsykdom, men de tror det har å gjøre med tre ting: genetiske faktorer, immunsystem faktorer og miljøfaktorer.

Hvis du har Crohns sykdom, det er ting som kan gjøres for å hjelpe deg; du kan en dag selv gå inn i remisjon, selv om leger og forskere ikke har funnet en kur enda.

Reseptbelagte medisiner

Det finnes ulike medisiner som en lege kan forskrive hvis du har denne tilstanden. En type av medikament er en anti-inflammatorisk medikament, slik som sulfasalazin. Kortikosteroider kan også brukes som anti-inflammatoriske legemidler, og de kan omfatte prednison. Disse stoffene hjelpe med hevelse og betennelse som skjer i tarmen, selv om de kan ha en rekke bivirkninger.
En annen type medisin legen foreskriver er et medikament som begrenser immunsystemet. Disse stoffene kan inneholde Imuran, Remicade, Humira og metotreksat. Disse stoffene kan også ha en rekke bivirkninger, men de er kjent for å hjelpe. Det kan ta noen av disse stoffene en stund å regne; Remicade og Humira arbeid ved å stoppe TNF, tumor nekrose faktor, et immunsystem protein, fra å komme til tarmene. TNF er antatt å være en del av årsaken til betennelser i Crohns.
Antibiotika, for eksempel Flagyl eller Cipro, kan også være foreskrevet for å hjelpe bakterier nivåer å gå ned. De kan også brukes til å hjelpe deg å gjenopprette fra noen fistler eller abscesser du måtte ha.

Over-the-counter medisiner

Hvis du lider av en stor del av diaré med Crohns, kan det være nyttig for deg å ta anti-diaré medisiner, for eksempel Imodium. Du kan selv prøve å legge noen form for fiber tilsetning inn din diett, for eksempel Metamucil. The fiber kan bidra til å stabilisere avføringen.

Hvis tarmen har mye betennelse, er det mulig du kan bli forstoppet og ikke i stand til å ha regelmessig avføring. Legen din kan hjelpe henvise deg til et avføringsmiddel eller krakk mykner som kan bidra til å avlaste disse symptomene.
Hvis du har mye smerte med Crohns, er Tylenol trolig en av de beste alternativene; av kurs, følger råd av legen din. Ibuprofen eller andre NSAID, slik som aleve eller aspirin, bør ikke tas.

Kosttilskudd

Det er flere kosttilskudd legen kan anbefale, inkludert jern. Jern er nødvendig for å forhindre anemi, og hvis Crohns har fått deg til å ha intensiv blødning, kan du bli blodfattig. Jernet vil bidra til å bringe dine nivåer opp igjen.
Siden vitamin B-12 absorberes gjennom terminal ileum i tynntarmen, kan Crohns sykdom påvirker hvor godt det kan bli absorbert, og du kan bli blodfattig på grunn av en B-12 mangel. Legen din kan foreskrive injeksjoner av dette viktige vitaminet.
Prosessen med osteoporose kan startes ved Crohns sykdom og noen av de medisiner du må ta, nemlig kortikosteroider. Derfor må du ekstra kalsium og vitamin D, som legen din vil anbefale deg på spesifikke doseringer du trenger.

Ernæring

Leger egentlig ikke har en bestemt diett for pasienter med Crohns sykdom, så det er viktig for deg å holde seg til mat som ikke forårsaker flare-ups eller føre deg ekstra smerte. Hvis du spiser noe, og det gjentatte ganger fører til at du har smerter eller symptomer, kuttet dette elementet ut av kostholdet ditt. Krydret mat kan være spesielt plagsom.
Det er visse ting som kan hjelpe deg, ernæring-messig. Det kan være lurt å kutte ned mengden av melkeprodukter du forbruker. Prøv å spise mat som er lavere i fett. Fiber er anbefalt, men noen av de rå grønnsaker eller frukt du spiser kan føre til at du mer smerter og problemer; prøve ulike måter å tilberede disse grønnsaker, og unngå de som forårsaker du forverring.
Væsker er viktig for å unngå dehydrering.
Hvis du har problemer med å behandle maten, kan legen anbefale et kosttilskudd.
Hvis Crohns er alvorlig, kan legen sette deg på sykehuset og gi deg supplementation gjennom en IV.

Kirurgi

Crohns sykdom kan føre til mer alvorlige helseproblemer, inkludert intestinal blokkeringer eller hindringer, blødning eller fistler eller abscesser. Disse kan bli hjulpet gjennom kirurgiske prosedyrer. Noen ganger inflammasjon kan være så dårlig at en del av tarmen må fjernes; Dette vil bidra til å lindre symptomene dine for en stund, men er ikke en kur. Resten av tykktarmen kan bli syk også, og du kan også kreve hele fjerning av tykktarmen din en dag. Det er viktig å diskutere alternativer med legen din og virkelig vurdere hva som bør gjøres før du hopper i full kraft.

Stress Relief

Hvis du har Crohns, er det viktig for deg å lindre stress noen måte du kan. Bli involvert i noe som du liker, for eksempel en hobby eller utendørs aktivitet. Trene regelmessig, som øvelsen vil bidra til å løse opp spenninger og hjelpe med tarmene også, øker bevegeligheten. Bruke ulike mentale øvelser for å lindre stress, slik som visualisering.

Konklusjon

Sørg for å ha regelmessige kontroller med legen din slik at du kan holde deg på toppen av din sykdom og de nyeste behandlinger som er tilgjengelig for å hjelpe deg. Lær alt du kan om sykdommen, og bli kjent med kroppen din godt.