Digidexo.com

Inner Ear Problemer

Indre øre problemer kan resultere i smerte, hørselstap, eller svimmelhet. Det finnes en rekke forhold som kan være forårsaket av sykdom eller aldring. Behandlinger kan innbefatte antibiotika, høreapparater, eller kirurgi, avhengig av enten de gjenværende effekter eller alvorlighetsgraden av problemet. Indre øret problemer bør diagnostiseres av en lege så snart som mulig. Tidlig behandling kan ofte hindre langsiktige skader.

Presbycusis

Presbycusis er den medisinske termen for aldersrelatert hørselstap. Lyder og tale kan være vanskelig å forstå, fordi de ser ut til å være ødelagt. Det skyldes nedbremsing av nerver som overfører informasjon til og fra hjernen din, så vel som død av hårcellene i sneglehuset, som er den sanseorgan i øret. I mange tilfeller kan et høreapparat anbefales.

Virusinfeksjoner

Virale infeksjoner som meslinger, kusma, vannkopper og influensa kan føre til hørselstap. Infeksjonen når det indre øret der hår og nerveender er ødelagt. Det er ingen behandling for disse andre enn medikamenter for å håndtere de symptomer sykdommer. Enhver hørselstap at resultatene fra disse sykdommene kan være permanent.

Labyrinthitis

Labyrinthitis er en betennelse i det indre øret som vanligvis utvikles etter en bakteriell infeksjon i øret, eller etter en øvre luftveislidelse. Hvis det er forårsaket av en bakteriell infeksjon vil du trenger antibiotika. Ellers kan betennelsen klare opp av seg selv i løpet av noen uker.

Acoustic neuroma

Acoustic neuroma er en ikke-kreftsvulst som vokser i kanalen mellom det indre øret og hjernen din. Symptomer inkluderer hørselstap, tinnitus (øresus), og svimmelhet. Behandlingen kan omfatte kirurgi for å fjerne tumor, strålebehandling, eller ganske enkelt å overvåke tumoren. Dersom svulsten er venstre ubehandlet, kan trykket øke på hjernen din og situasjonen kan bli livstruende.

Otitis Media

Mellomørebetennelse er en mellomøret infeksjon. Som labyrinthitis, kan det være viral eller bakteriell. Det er svært vanlig hos barn; ifølge National Institute on døvhet og Other Communication Disorders, vil 75% av barn under tre år oppleve minst én infeksjon. Symptomene er smerter og feber, tap av balanse, og noen ganger væske drenering fra øret. Mellomørebetennelse er behandlet med antibiotika.

Ménières sykdom

Ménières sykdom fører til svimmelhet, hørselstap, og en følelse av trykk i øret. Selv om årsaken ikke er kjent, er det antatt at det er et resultat av en endring i volumet av fluidet i labyrinten. Andre årsaker kan være miljømessige eller biologiske faktorer, ifølge National Institute on døvhet og Other Communication Disorders. Det finnes ingen kur, men endringer i kosthold eller visse medisiner, for eksempel allergi medisiner eller de for sirkulasjon, kan hjelpe med symptomene.