Digidexo.com

Hva kan man forvente med Chemo

En persons erfaring med kjemoterapi avhenger av mange forskjellige ting. Du kan forvente å jobbe i tandem med legen din for å velge et kurs i behandling, eller en kombinasjon av behandlinger, som best dekker dine behov. Her er noen generelle ting du kan forvente under kjemoterapi.

Metode for levering

Chemo kan leveres på mange måter: i pilleform, i et skudd, i en injeksjon eller direkte på kreft.

Der Behandling Happens

Avhengig av type kjemoterapi, kan det bli levert hjemme eller i en innleggelse eller poliklinisk medisinsk innretning. Spør legen din om dine muligheter for behandlingssted.

Side Effects

Bivirkningene av cellegift også variere basert på hvor stoffet er gitt, hvor ofte det er gitt og pasientens helsetilstand på tidspunktet for behandlingen. Noen vanlige bivirkninger er håravfall, kvalme, oppkast, munnsår og negle.

Self-Care

Legen din vil mest sannsynlig å foreskrive egenomsorg metoder for å hjelpe deg å gjenopprette raskere. Forvent at du kanskje trenger noen til å hjelpe deg med å ta vare på deg selv mens du gjenopprette, selv om du er vant til å bo alene.

Frekvens

All kjemoterapi er ikke gitt med samme frekvens. Hvor ofte du får denne behandlingen avhenger av en rekke ting, inkludert hvilken type kreft du har og hvilke kjemoterapi narkotika du tar.