Digidexo.com

Risiko for å ha en vitrektomi

Hvis en person opplever netthinneavløsning, en tilstand der det er skade på netthinnen, må umiddelbare tiltak settes i verk for å hindre ytterligere skade og tap av synet. En av de prosedyrer som kan være nødvendig kalles en vitrektomi, og selv om det høres skremmende og medfører en risiko for komplikasjoner som kan oppstå, er det ofte nødvendig for å redde en persons syn.

Vitrektomi

En vitrektomi er kirurgisk fjerning av glasslegemet gel fra midten av øyet. Øyet er kuttet ved hjelp av små kirurgiske verktøy, og i glasslegemet gel suges ut for å gi bedre tilgang til baksiden av øyet og retina. Etterpå blir øyet er fylt med gass eller silikonolje for å gjenopprette trykket fra den nå fjernet glasslegemet gel.

Glaukom

En mulig komplikasjon av en vitrektomi er neurovascular glaukom. Dette skjer når nye blodkar vokser etter operasjonen og blokkere drenering kanaler. Dette fører til en sikkerhetskopi av væsker som setter press på øyet. I omtrent tre prosent av pasienter som utvikler denne tilstanden, det resulterer i permanent blindhet.

Væske buildup

Det er en risiko for at det vil være en væske samler seg i gjennomsiktige dekselet av øyet etter en vitrektomi utføres. Dette er ofte referert til som et cornealt ødem, og det kan føre til en oppbygging av trykk på øyet, uskarpt syn og skade på vev.

Infeksjon

Som med en hvilken som helst operasjon, er det alltid en risiko for infeksjon. En vitrektomi er ikke annerledes, og det er en risiko for infeksjon rundt øyet, i øyet og i retina når fremgangsmåten utføres. Dette er en komplikasjon som kirurger streber etter å unngå, men det har vært kjent å forekomme.

Blødning

Ofte et vitrektomi utføres fordi det var blødning i glasslegemet gel i øyet. Så snart gelen er suges ut og deretter erstattes, kan den opprinnelige problemet med blødning gjentas. Dette kan føre til permanent blindhet eller alvorlige skader i øyet av pasienten opplever dette tilbakevendende symptom.