Digidexo.com

Hva er Spinalstenose?

Hva er Spinalstenose?


Spianal stenosis er en tilstand hvori det er en innsnevring av en eller flere regioner av en persons rygg. Dette kan føre til press på ryggmargen eller på nerver som forgreiner seg ut fra disse berørte områdene. Spinal stenose kan føre til kramper, smerter og nummenhet i ben, skuldre, armer og rygg, sammen med andre problemer. I alvorlige tilfeller av spinal stenose, er tilbake kirurgi nødvendig.

Effekter

Primær spinal stenose er sjelden, og er til stede når en person er født. Ervervet spinal stenose utvikler seg som en person blir eldre. Arthritic tilstand som ødelegger brusk demping endene av bein ledd styrker bein å gni mot bein. Når dette skjer i kroppen kan gjøre benete vekster kjent som bein sporer for å prøve å reparere skaden. Bone spurs på det som kalles fasett leddene, eller ledd som kobler virveldyr til hverandre, begrense ryggraden over tid.

Funksjoner

Det er ikke alltid smerter forbundet med innsnevring av ryggraden, men når disse regionene komprimere ryggmargen eller nerver i det det kommer til å bli skilt. Smerter og kramper i bena er ett, spesielt når du står på en stund eller gå. Smerte kan armen ut fra ryggen og hoftene. Nummenhet og prikking i føttene og leggene kan bli åpenbare. Nakke og skuldersmerter, hodepine og problemer med å gå er symptomer på spinal stenose også. I dårlige tilfeller tap av tarm eller blære-funksjonen kan forekomme.

Identifikasjon

Diagnostisering spinal stenose krever gjennomgår tester bestilt av legen din. Spinal røntgen kan først utelukke andre tilstander som har lignende symptomer. MRI kan finne skadede plater og leddbånd i ryggen. CT er nyttige og en CT myelogram, en test hvor et fargestoff injiseres inn i ryggmargen, kan detektere skivebrokk-, sporer ben, og mulige tumorer. Bein skanner ved hjelp av injisert radioaktive materialer er også tilgjengelig for å finne ut om du har spinal stenose.

Betraktninger

Fysioterapi og bruk av smertestillende midler kan bidra til spinal stenose pasienter til et punkt. Hvile fra fysisk aktivitet kan være nødvendig for noen mennesker, mens rygg bukseseler og korsetter er et alternativ for andre. Injeksjoner av steroider har vist seg effektive, og kan redusere hevelse og smerte. Kirurgi for å avlaste spinal stenose symptomer vil være nødvendig i alvorlige tilfeller, med sjansene for å bli vellykket, avhengig av det nøyaktige innholdet i rygg degenerasjon.

Forebygging / løsning

Det er ting du kan gjøre for å prøve å holde ryggen i god stand. Regelmessig mosjon kan holde ryggraden sterk og fleksibel, med en kombinasjon av aerob trening og vekt trening og strekking i stand til å gi de beste resultatene. Hold deg bevisst på hvordan du sitter, hvordan du løfte tunge gjenstander, og hvordan du sover, prøver å sørge for at du har riktig tilbake støtter. Du bør oppsøke lege hvis du begynner å føle ryggsmerter som begrenser dine bevegelser, spesielt hvis du også har smerter i bena eller blære problemer som du tror kan være relatert til ryggen.