Digidexo.com

Avansert Emfysem & Stage 4 Lung Cancer

I 2004 lungekreft hevdet mer enn 170.000 liv, ifølge Centers for Disease Control statistikk. Det gjorde lungekreft den dødeligste av alle krefttilfeller. Dessverre, diagnostisering av lungekreft ofte kommer på senere stadier når det har betydelig utviklet. Denne artikkelen vil diskutere hva som skjer i løpet av de senere stadier og dens forhold til Advanced emfysem.

Emfysem

Emfysem er en sykdom i lungene som forårsaker kronisk kortpustethet. Dette skjer fordi lungene eller annen måte har mistet sin elastisitet og evne til å ekspandere på riktig nok til å få tilstrekkelig oksygen. Alveoler, de hule hulrom i lungene som utveksler gasser med blodet, er uskikket på grunn av ødeleggelse av deres bærende konstruksjoner. Kapillærene som fôrer alveolene er også kompromittert med emfysem.

Lung Cancer

Når lungekreft treffer en person, betyr det at unormale celler har funnet veien ned i lungene og har begynt å ødelegge normale celler. Disse kreftcellene avlede næringsstoffer og oksygen fra sunt lungevev, avtagende lungene evne til å fungere.

Stage 4 Sammenligninger

I avanserte emfysem, også kjent som trinn 4 emfysem, er elastisiteten av lungene så skadet at det er nesten irreversibel. Mye energi er brukt bare puster normalt. Emfysem utvikler seg gradvis, så en udiagnostisert pasient kunne nå dette stadiet med liten eller ingen advarsel. Når stadiet 4 er nådd, blir den tette opererer på 30 prosent kapasitet.
Lungekreft utvikler seg gjennom stadier, men er ofte ikke diagnostisert før den har nådd trinn 2, hvor svulsten har begynt å ødelegge omkringliggende lungevev og har trolig kommet inn i lunge lymfeknuter. Det er i stor grad mulig å behandle selv gjennom stadium 3, der lungekreft har spredt seg til andre organer. Men på scenen fire, er mest lungekreft anses uhelbredelig. Svulster på brystet gjør hvert åndedrag smertefullt og kan også føre til beinbrudd. Kreftsvulster på store arterier forårsake betydelig hevelse i brystet, nakke og hode områder. Når kreften sprer seg til andre kroppsdeler som hals, er uten hjelp puste nesten umulig.

Vanlige faktorer

85 prosent av lungekreftpasienter er røykere. Røykere inhalerer dusinvis av kreftfremkallende, kreftfremkallende kjemikalier, med hver sigarett. Jo lenger lungene blir utsatt for sigarettrøyk, desto større sjansen for utvikling av kreftcelle. Det samme gjelder med emfysem. Mange som har stadium 4 emfysem utvikle det fra år med tung røyking, derav gradvis utvikling i lungene. Hvis emfysem er fanget på tidlige stadier, røykere som slutter kan hindre seg selv fra å nå scenen 4. For noen pasienter, er emfysem et resultat av skade fra stadium 4 kreft.

Behandling

I stadium 4 lungekreft, har de fleste behandlinger rettet mot å lette symptomene. Kjemoterapi kan bremse cellevekst og ekspansjon. Når fulgt med strålebehandling og kirurgi, kan forventet levealder for en pasient øke. Noen ganger svulster kan fjernes med laser eller ved frosset hvis de ikke er for nær vitale organer.
Avansert emfysem behandling kan være drastisk. Det kan omfatte en lungetransplantasjon hvis lungen er for skadet å fungere. Spesial drenering kan også må gjøres for å fjerne væske fra lungene. Med postural drenering, har en pasient å inhalere en aerosol medisiner og deretter posisjonere seg med sin brystet over hodet slik at visse lunge områder kan renne. Bryst perkusjon inkluderer en samtidig klapping av bryst og rygg for å tvinge slim fra lungene. Oksygenbehandling kan også være nødvendig siden lungene opererer med en lav kapasitet i avansert emfysem.