Digidexo.com

Har litt mat tar lengre tid å fordøye enn andre?

Fordøyelse er prosessen som bryter ned mat inn i de minste mulige deler, slik at kroppen kan omdanne den til energi. Når vi spiser, maten passerer gjennom spiserøret til magesekken hvor fordøyelsessafter konvertere mat til proteiner, sukker og fett. Når maten forlater magen, passerer den til tynntarmen, hvor det absorberes som næringsstoffer i kroppen eller sendes videre sammen til å bli utstøtt fra systemet som avfall. Hvor lang tid det tar å fordøye et måltid avhenger av hva du har spist. Rødt kjøtt kan ta tre dager for å fordøye mens frukt og grønnsaker passere i mindre enn 12 timer.

Fiber

Kroppen er ikke i stand til å bryte ned fiber. Foods høy i fiber inneholder havregryn, bønner og gulrøtter. Selv om kroppen ikke kan fordøye disse matvarene, vi fortsatt trenger dem. Fiber bidrar til å regulere tarmfunksjonen, som er nødvendig for å rense kroppen. Frukt og grønnsaker høy i fiber kan ta flere timer å fordøye.

Protein

Halvparten av alle protein vi forbruker blir brukt av legemet for å bygge og reparasjonsceller. Om 97 prosent av rødt kjøtt vi spiser er lett fordøyelig --- ennå, proteiner bo i magen lenger enn matvarer som anses mindre fordøyelig, som fiber. På grunn av de mange funksjonene til protein i kroppen, kan det ta fra en til tre dager å fordøye biff, egg eller nøtter.

Fett

Fett molekyler gir en rik kilde til næringsstoffer til kroppen. De isolere celler, gir energi og støtte immunsystemet. Essensielle fettsyrer er nødvendig for en sunn diett er funnet i nøtter og fisk. Som proteiner, disse matvarene tar lengre tid å fordøye enn de høyt i fiber siden kroppen bruker mye av den for energi.

Karbohydrater

Karbohydrater inneholder om lag 40 prosent av den energien som trengs for å mate kroppen. De fleste kosttilskudd karbohydrater kommer fra korn, frukt og grønnsaker. Lett fordøyelig, tar karbohydrater under tre timer å passere gjennom systemet.

Stivelse

Kroppens viktigste kilde til glukose, eller energi, kommer fra stivelse. Dette inkluderer matvarer som korn og poteter. Fordøye disse stivelse kan ta tre til fire timer --- som ikke anses som en lang tid når det gjelder å fordøye mat.