Digidexo.com

Hvordan ta en temperatur

Hvordan ta en temperatur


Tar barnets temperatur, eller din egen, krever litt øvelse. Et termometer er en av de beste Hjemme diagnostiske verktøy tilgjengelig. Bruk den når du lurer på om noen i familien din er "kommer ned med noe."

Hvordan ta en temperatur

For voksne

•  Rengjør glass termometer med isopropyl alkohol før du bruker den, så dyppe tuppen inn noen kule vann, eller tørk med en klut, for å fjerne smaken av alkohol.

Rist ned ditt glass termometer til kvikksølv linjen er under 96,6 grader F.

Skyv spissen av termometeret under den ene side av tungen, godt inn i den bakre delen av munnen.

Lukk munnen rundt termometeret med leppene dine - ikke biter på glass termometer med tennene. Pust gjennom nesen, med munnen lukket.

La termometeret under tungen i 3 hele minutter.

Fjern termometeret og hold det under et sterkt lys, så du kan se hvor høy kvikksølv har økt. En pil vil peke til normal temperatur, noe som er 98,6 grader F.

For barn

•  Plasser enden av termometeret under barnets tørr armhule til å ta det som kalles en aksillær temperatur. Armhulen bør være tørr.

8. Hold termometeret på plass ved å trykke forsiktig barnets albue mot siden av brystet hans.

Fjern termometeret etter 4 minutter. For å sikre nøyaktighet, kontrollere temperaturen av den motsatte armhulen.

Les under et sterkt lys.

Tenk temperaturstrips og temperaturfølsomme smokker. Men disse har blitt funnet å være mangelfull og unøyaktig, så bruke dem med forsiktighet, bare når ingen annen metode er tilgjengelig.

Hint

  • For en muntlig temperatur for å være nøyaktig, må du ikke har hatt noe varmt eller kaldt å drikke i minst 10 minutter før du setter inn termometeret.
  • Det er også disponibel kjemiske-dot muntlige strips for å ta temperaturen av ungdommer. De er noe nøyaktig, men må holdes ved siden av tungen for hele 60 sekunder.
  • I de fleste sykehus, pediatriske sykepleiere bruker elektroniske øret termometre.
  • Bruk et termometer spesielt utviklet for å ta en muntlig temperatur. Ikke bruk samme termometer for muntlig og endetarms temperaturer. En rektal termometer har en slutt som er mer traust og Stumpy.
  • Normal oral lesing er 98,6 grader F og normal aksillær temperatur er 97,6 grader F.
  • Varm aldri et termometer, enten under varmt vann eller ved å plassere den på en varm overflate.