Digidexo.com

Hva er fordelene med bjørnebær?

Bjørnebær har mange helsemessige fordeler. De inneholder Omega-3 fettsyrer og er også rik på mange vitaminer og mineraler som bidrar til å holde vitale organer og funksjoner fungerer effektivt. Du kan få opp til halvparten av det daglige behovet for visse vitaminer og mineraler i en kopp bjørnebær.

Antioksidanter

Høye nivåer av vitamin C er funnet i bjørnebær. Vitamin C er en antioksidant som kan redusere risikoen for hjertesykdom og noen former for kreft. Det kan også redusere rynker og bidra til å helbrede sår.

Fytoøstrogener

Phytoestrogen er et naturlig plante østrogen som bidrar til immunsystemet og bedrer hjertesykdommer. Det hjelper også lindre PMS symptomer, inkludert oppblåsthet og cravings, og kan bidra til å avlaste hetetokter.

Fiber

Bjørnebær er høy i fiber, noe som kan bidra til å redusere risikoen for hjertesykdom og diabetes og fremme sunn fordøyelse.

Vitaminer

Bjørnebær inneholder vitamin K, noe som hjelper på blodpropp og absorpsjon av kalsium, og de er også en kilde til vitamin A og E, som bidrar til å fremme sunn hjerne, hjerte og blod funksjonen.

Mineraler

Bjørnebær inneholder mange mineraler, deriblant jern, magnesium, fosfor, sink, kobber, mangan og selen. Disse mineraler er viktig for naturlig utvikling og vedlikehold av ben og vev.

Omega-3

Omega-3 er en fettsyre som er viktig for kroppen, men må anskaffes fra eksterne kilder, for eksempel bær og fiskeoljer. Omega-3 hjelper mot slike sykdommer og tilstander som hjertesykdom, leddgikt, enkelte typer kreft og høyt kolesterol.